Atstādina sešus būvvaldes darbiniekus, kas parakstījuši Zolitūdes «Maxima» dokumentus (195)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzdevis uz izmeklēšanas laiku atstādināt sešus būvvaldes darbiniekus, kas parakstīja Zolitūdes lielveikala «Maxima» dokumentus.

No amata atstādināts bijušais Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Andis Cinis, kurš pašlaik ir būvvaldes vadītāja vietnieks, kā arī Rīgas pilsētas būvinspekcijas priekšnieka vietnieks Jānis Balodis un būvinspekcijas galvenā būvinspektore Aija Meļņikova, Arhitektūras pārvaldes Arhitektu nodaļas vadītāja Inga Šuldrika un viņas vietniece Lolita Sarma, kā arī Juridiskās nodaļas Būvniecības uzraudzības nodaļas eksperte Marika Treija, informē Rīgas dome.

Kā šodien preses konferencē informēja Vircavs, Cinis ir parakstījis būvatļauju, Treija, Šuldriga un Sarma piedalījušās pie būvprojekta akceptēšanas un saskaņošanas, Balodis ir pieņēmis ekspluatācijā pirmās kārtas objektu, savukārt Meļņikova ir apstiprinājusi pieņemšanu un nodošanu ekspluatācijā.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētājs atzina, ka viņam pašlaik nav pamata domāt, ka atstādinātie darbinieki ir pārkāpuši likumu vai kādus citus normatīvos aktus. Ušakovs vēlas pārliecināties, vai atstādinātie darbinieki ir izdarījuši visu, lai nepieļautu notikušo traģēdiju. Tādēļ pārbaudi veiks nevis pati būvvalde, bet Rīgas domes Audita un revīzijas pārvalde. Šajā pārbaudē ir jānoskaidro, vai darbinieki ir izdarījuši ne tikai to, kas ir viņu pienākumos, bet arī to, ko ļauj viņu tiesības, uzsvēra Ušakovs.

Ušakovs: par būvvaldes vadītāja palikšanu amatā lems pēc pārbaudes

Pēc pārbaudes Rīgas pilsētas būvvaldē, kas tika uzsākta saistībā ar traģisko «Maxima» lielveikala sabrukšanu, tiks lemts par tās vadītāja Ingusa Vircava palikšanu amatā, pirmdien žurnālistiem sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

«Pašlaik Rīgas pilsētas būvvaldē notiek pārbaude. Šo pārbaudi veic Rīgas domes Audita un revīzijas pārvalde un pēc šīs pārbaudes rezultātiem tiks lemts par Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja tālāko nākotni,» sacīja Ušakovs.

Savukārt Vircavs, atbildot uz žurnālistu jautājumiem par to, vai viņš pats nav apsvēris iespēju atkāpties no amata, norādīja, ka tas būtu vienkāršākais risinājums. «Atkāpšanās būtu vienkāršākais, ko varētu izdarīt, taču, lai nodrošinātu nepārtrauktu darbu būvvaldē, es esmu izlēmis neatkāpties,» viņš sacīja.

Kā ziņots, Zolitūdē 21.novembra vakarā, iebrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, drupās dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Bīstamo darba apstākļu dēļ bojāgājušo mirstīgo atlieku meklēšana turpinājās četras dienas.

Policija izvirzījusi trīs versijas par šīs traģēdijas iemesliem. Pirmā versija ir saistīta ar objekta projektēšanas un uzraudzības iespējamiem pārkāpumiem. Otrā versija saistīta ar šī būvobjekta pirmās kārtas būvi, bet trešā versija saistīta ar otrās kārtas būves elementiem, proti, jumta seguma papildināšanu ar dažādiem materiāliem, veidojot ziemas dārzu un bērnu rotaļu laukumu.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Kā ziņots, 2007.gada 23.februārī pansionātā «Reģi» notika plašs ugunsgrēks, ko izraisīja īssavienojums elektroinstalācijā. Ugunsgrēkā gāja bojā 26 pansionāta klienti.

Komentāri (195)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu