Dombrovskis: «RE&RE» vajadzētu uz laiku atteikties no dalības valsts pasūtījumos (159)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lielveikala Zolitūdē, Priedaines ielā 20, kuras jumtam iebrūkot bojā gāja 54 cilvēki un vēl vairāki desmiti tika ievainoti, būvētājam «RE&RE» vismaz uz laiku vajadzētu atteikties no dalības valsts iepirkumos, pirmdien intervijā Latvijas Radio sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

«Būtu tikai korekti, un jautājums, kā to juridiski varētu nodrošināt, ka «RE&RE» atturētos no turpmākiem pieteikumiem valsts pasūtījumiem, kamēr nav pabeigta šī izmeklēšana un konstatēta vaina,» teica premjers.

Dombrovskis piekrita, ka traģēdija «Maximā», kā Rīgas pils rekonstruēšana, rada bažas par «RE&RE» uzticamību. «Pašreiz tiešām ir nopietnas šaubas par šo kompāniju, bet nevar to bez izmeklēšanas rezultātiem. Ir jākonstatē, kur ir kļūda,» teica valdības vadītājs.

Viņš arī pauda pārliecību, ka traģēdijā vainīgie tiks atrasti. «Tā tam ir jābūt. Nedrīkst pieļaut situāciju, ka vainīgās personas netiek sodītas,» uzsvēra premjers.

Ar pašu «Re&Re» valdes priekšsēdētāju Aināru Pauniņu šo dienu laikā TVNET nav izdevies sazināties. Viņš izvēlējies telefonu necelt. Tajā pat laikā Pauniņš paziņojis par paprāvas naudas summas ziedošanu traģēdijā cietušo un bojāgājušo ģimenēm, bet kaut nelielu atbildības daļu par notikušo traģēdiju, nav uzņēmies.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka «Maxima» lielveikalā Zolitūdē 21.novembra vakarā iegruva jumts kopumā 1500 kvadrātmetru platībā. Nelaimē bojā gāja 54 cilvēki. Notikušā apstākļus šobrīd izmeklē policija.

Tirdzniecības kompleksu, kurā telpas izmantoja «Maxima», attīstījis uzņēmums «Homburg», būvējusi - būvkompānija «Re& Re», bet ēku projektējusi arhitektu firma «Kubs». Veikala ēka Zolitūdē, Priedaines un Anniņmuižas ielu krustojumā pabeigta 2011.gada nogalē.

Komentāri (159)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu