«Delna» aicina premjeru izveidot komisiju Zolitūdes traģēdijas izvērtēšanā (14)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sabiedrība par atklātību «Delna» ir nosūtījusi premjeram aicinājumu izveidot komisiju Zolitūdes traģēdijas cēloņu izvērtēšanā.«Delna» uzskata, ka jāanalizē esošā situācija un likumu bāze būvniecībā, civilajā aizsardzībā, privātā sektora atbildībā un citos jautājumos.

«Notikušais prasa uzdot daudz plašākus jautājumus, kas iziet ārpus kriminālizmeklēšanas. Un šis darbs jāsāk nekavējoties,» uzskata «Delnas» padomes priekšsēdētāja Inese Voika.

«Delna» uzskata, ka, pieaicinot neatkarīgus, profesionālus ekspertus gan no Latvijas, gan ārvalstīm iespējams panākt izsvērtu ap Zolitūdes traģēdiju radušos sistēmisko jautājumu izskatīšanu. Ieteikumi dotu pamatu izveidot labāku, drošāku un no korupcijas brīvu vidi visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Lielveikala «Maxima» jumts Zolitūdē iegruva 21.novembrī. Traģēdijā gāja bojā 54 cilvēki, bet kopumā slimnīcā tika nogādāti 29 cilvēki.

Policijas pirmā versija par traģēdiju ir saistīta ar objekta projektēšanas un uzraudzības iespējamiem pārkāpumiem. Otrā versija - ar šī būvobjekta pirmās kārtas būvi, bet trešā versija saistīta ar otrās kārtas būves elementiem, kad jumta segums tika papildināts ar dažādiem materiāliem.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu