Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas uzraudzību veiks prokurori Kušakova, Skalbe un Skradailis (83)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ģenerālprokuratūra Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas procesa uzraudzībai piesaistījusi trīs Rīgas tiesu apgabala prokuratūras prokurorus - Jekaterinu Kušakovu, Ando Skalbi un Agri Skradaili, sacīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga. Kā norādīja Šēnberga, Kušakova un Skradailis uzraudzībai norīkoti no šodienas, 25.novembra, savukārt Skalbe bijis piesaistīts jau 22.novembrī.

Kušakova bija valsts apsūdzības uzturētāja slepkavībā apsūdzētā jurista Nikolaja Zikova krimināllietā, kur viņš bija apsūdzēts par 2011.gada februārī kinoteātrī «Citadele» izdarīto slepkavību. Šajā lietā Zikovam piespriests 17 gadu cietumsods.

Tāpat prokurore cēlusi apsūdzību krimināllietā, kurā medicīnas māsa apsūdzēta par savu bērnu sakropļošanu un nonāvēšanu. Tāpat prokurore kā valsts pārstāve piedalās krimināllietā pret Violetu Žaivoronko, kura apsūdzēta par sava dzīvesbiedra narkologa Igora Kudojara slepkavības organizēšanu.

Savukārt prokurors Skalbe figurēja krimināllietā, kurā par divām 2005.gadā izdarītām inkasatoru slepkavībām apsūdzēts savulaik no Lielbritānijas izdotais Latvijas pilsonis Matīss Bite.

Kā ziņots, Valsts policijas (VP) Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava aģentūrai LETA pastāstīja, ka pierādījumu vākšana tika sākta uzreiz pēc traģēdijas. Ēka netiks nojaukta, kamēr visi pierādījumi netiks atrasti.

Viņa paskaidroja, ka mēs dzīvojam tiesiskā valstī, tāpēc neviens netiks aizturēts, kamēr netiks savākti objektīvi pierādījumi. Patlaban VP veic rūpīgu izmeklēšanu notikumu vietā, bet vēl nevar prognozēt precīzus termiņus, kad visi pierādījumi būs savākti.

Saistībā ar Zolitūdē notikušo traģēdiju sāktajā kriminālprocesā pagaidām nav neviena aizturētā.

Izmeklējot Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesu, līdz šim ir nopratināti 107 cilvēki - liecinieki un būvniecības procesā iesaistītie - gan projektētāji, gan ēkas pirmās, gan otrās kārtas būvnieki, to vakar vakarā LNT raidījumā «Top 10» sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Tāpat esot noteiktas 58 ekspertīzes un izņemti 100 maisi ar pierādījumiem. Traģēdijas notikumu vietā pastāvīgi strādā izmeklētāji, pieaicināti arī Rīgas Tehniskās universitātes eksperti, informēja Kozlovskis.

Saistībā ar Zolitūdē notikušo traģēdiju, kurā gājuši bojā 54 cilvēki, ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 239.panta 2.daļas - par būvniecības noteikumu pārkāpšanu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu. Izmeklēšanas gaitā kriminālprocesu var arī pārkvalificēt.

Komentāri (83)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu