Rīgas mērs savulaik pats balsojis par Valsts būvinspekcijas likvidēšanu (785)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Rīgas mērs Nils Ušakovs («Saskaņas centrs») savulaik pats, būdams Saeimas deputāts 2009.gadā, balsojis par Būvniecības likuma grozījumiem, kas paredzēja arī Valsts būvinspekcijas likvidēšanu. Minēto lēmumu Saeimā tolaik atbalstīja gan jaunās Valda Dombrovska valdību veidojošo partiju deputāti, gan opozīcija - 78 balsoja PAR likvidēšanu, neviens - PRET.

Saeimas balsojuma attēlu skatīt zemāk

Nākamais Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) un skandalozais Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers(LPP/LC) nobalsoja par likumprojektu galīgajā lasījumā. Pirmajā lasījumā par likumprojektu nākamais Rīgas mērs nebalsoja, liecina arhīvs.

Diskusijas par Valsts būvinspekcijas darbības atjaunošanu atsākušās pēc lielveikala sagrūšanas Zolitūdē. Traģēdijā dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vēl vairāki desmiti tika ievainoti.

Ušakova pārstāvošais SC ir kritizējis lēmumu likvidēt šo kontroles institūciju, pieprasot labot 2009.gadā «valdības pieļauto kļūdu». Saeimas arhīvs liecina, ka likuma izmaiņas atbalstīja gandrīz visi SC Saeimas frakcijas pārstāvji.

Vēl otrdien intervijā Latvijas Radio Ušakovs pauda, ka ir divi varianti, kā rīkoties tālāk pēc traģēdijas Zolitūdē - atjaunot Valsts būvinspekciju vai paplašināt pašvaldības būvvaldes pilnvaras.

2009.gadā pieņemtais likums regulē turpmākās pašvaldības tiesības kontrolēt būvniecības procesus.

N.Ušakova komentārs par šo balsojumu.

2009.gada 29.maijā tika izdots MK rīkojums, kurš uzdeva reorganizēt Valsts Būvinspekciju, to likvidējot un tās funkcijas nodot Patērētāju tiesību aizsardzības centram, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai un Iekšlietu ministrijai.

Pēc šīs iestādes likvidācijas Saeima jau balso par grozījumiem Būvniecības likumā, tehniski labojot tā redakciju un svītrojot pantus, kurā ir atsauce uz Būvinspekciju. Saeimas balsojums notika 12.06.2009.

Foto: TVNET
Komentāri (785)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu