Rīgas sabiedriskā transporta biļetes ar lombarda reklāmu (102)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

«Rīgas satiksme» reklamē lombardu «Lombards24» uz sabiedriskā transporta biļetēm, ko var iegādāties pie transporta vadītāja. «Rīgas satiksmes» pārstāvis Viktors Zaķis nesaskata šeit nekādus pārkāpumus, tāpat arī neatklāj RS peļņu par reklāmu — viss tiekot darīts saskaņā ar likumu.

«Rīgas satiksmes» (RS) pārstāvis Viktors Zaķis apgalvo, ka RS nav jāuzņemas morāla atbildība par firmas «Lombards24» reklamēšanu uz sabiedriskā transporta biļetēm. «Mēs rīkojamies pēc likuma normas, uzskatu, ka man nav jāatbild uz šādu jautājumu,» piebilst RS pārstāvis. Viens no Latvijas kredītdevējiem prognozē aizdevumu summu pieaugumu, jo drīz Latvijā tiks ieviest eiro. Tā norāda interneta mājaslapa reitingi.lv. Tajā ir minēts, ka Igaunijā pēc eiro ieviešanas aizdevumi palielinājās par 9,5% cenu kāpuma dēļ, tāpēc pastāv iespēja, ka līdzīgi notiks arī Latvijā.

SIA «Lombards24» ar uzņēmumu «Pilsētas līnijas» parakstīja līgumu par lombarda reklāmas izveidi uz sabiedriskā transporta biļetēm. «Pilsētas līniju» direktore Ilma Kauliņa norāda, ka līgumsaistības beigsies decembrī, bet apgalvo, ka firma nevarot atklāt noslēgtā līguma detaļas, jo jābūt abu iesaistīto pušu piekrišanai atklāt šādu informāciju. Viņa norāda, ka situācija ar aizdevumu atmaksu Latvijā nemainīsies, aizliedzot aizdevumu vai lombardu reklamēšanu sabiedriskajā transportā.

Reklamētā lombardu firma ne tikai pieņem un pārdod jaunas vai lietotas preces, bet arī piedāvā kredītus bez ķīlas līdz 800 Ls un hipotekāros kredītus. Lombards norāda, ka kredītu piešķir arī cilvēkiem ar sliktu kredītvēsturi, kas nešķiet nopietnas kompānijas cienīga rīcība.

Komentāri (102)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu