Šlesers grib valdību, kura var sēdēt pie viena galda ar Putinu (222)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ainārs Šlesers, kurš paziņojis par savu atgriešanos politikā, pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām, kas būs rudenī, grib veidot jaunu valdību, kura var sēdēt pie viena galda ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

«Mums nav ko baidīties no kaimiņiem austrumos. Ir nepieciešama valdība, kurā var pie viena galda sēdēt ar Putinu un vienoties. Valdībai jāskatās pragmatiski. Jāveido jauna koalīcija, kuras durvis ir atvērtas ikvienam,» sestdien partijas «Vienoti Latvijai» kongresā savā vairāk nekā stundu garajā uzrunā sacīja Šlesers.

Politiķis teica, ka partija turpmāk spēs apvienot dažādu tautību cilvēkus, reizē skaidri nosakot, ka ar radikāli noskaņotiem politiskajiem spēkiem «Vienoti Latvijai» sadarboties negrasās. «Mums jāpasaka skaidri, ka mēs negribam strādāt kopā ar radikāļiem. Saukļi par to, ka krievi nāk, ir jāatstāj pagātnē. Mēs nedrīkstam būvēt nekādus dzelzs priekškarus,» uzskata Šlesers.

Uzrunā viņš pieminēja arī Zolitūdes traģēdiju, kā arī veltīja skarbus vārdus esošajai valdībai. «Tik naidīgas koalīcijas, kas ir bijušas pēdējo divu gadu laikā, vēl nav bijis. Latvija ir palikusi bez rīcībspējīgas valdības,» paziņoja Šlesers.

Viņš arī aicināja gan eksprezidentu Valdi Zatleru (Reformu partija), gan visu Reformu partiju nolikt deputāta mandātus, kā arī Valsts prezidentu Andri Bērziņu mudināja «nemuļļāties un nosaukt īsto premjera [amata] kandidātu», kas, viņaprāt, ir Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Komentāri (222)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu