Mītiņā pie Rīgas domes aizturētais nonāk slimnīcā (202)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Rīgas Pašvaldības policijas darbinieku aizturētais piketētājs Kārlis Lāriņš, kurš piketā pie Rīgas domes pieprasīja Rīgas mēra atkāpšanos no amata, nonācis slimnīcā, vēsta raidījums «Nekā personīga».

Pikets ilgst vien pāris minūtes

Lāriņam pikets ilga vien pāris minūtes un beidzās slimnīcā. Kopā ar mazdēlu viņi radio dzirdējuši ziņas par piketu, sastiķējuši plakātu un abi ar velosipēdiem no Pārdaugavas devušies uz Vecrīgu.

Jau vēstīts, ka

piketētājs rokās turēja plakātu, kuru no vienas puses rotāja uzraksts «Rīgas izzadzējus uz Getliņiem», savukārt otrā pusē bija attēlota PSRS un nacistiskā simbolika, kurai pāri trekniem burtiem uzrakstīts «No».

Policisti likuši plakātu aizvākt, jo šie simboli esot aizliegti ar likumu. Piketētājs iebildis, sākusies vārdu apmaiņa un grūstīšanās. Līdz kungs, kurš pats deviņdesmitajos bijis klāt Pašvaldības policijas izveidošanā un 23 gadus kalpo Zemessardzē, ar izlauztām rokām aizrauts uz policistu busiņu. Sastādīti divi protokoli – viens par nepakļaušanos policijai un policista drēbju raustīšanu. Otrs – par neatļautas simbolikas lietošanu.

«Mani ar izlauztām rokām aizvilka tā, ka kājas pa zemi vilkās.

Un, lai viņas pa zemi nevilktos, tad es viņas pievilku sev pie vēdera. Lai man neizlauztu arī tās kājas. Iegrūda busiņā, neklausoties ne uz ko,» raidījumam piedzīvoto atstāsta sirmais kungs. Tāpat viņš pastāsta, ka policisti viņam atņēmuši mobilo telefonu un nav ļāvušu piezvanīt ne uz mājām, ne advokātam.

Pēc ierašanās policijā viņam kļuvis slikti ar sirdi. Policisti izsaukuši mediķus.

«Pēc uzstājīgiem lūgumiem izsauca to ātro palīdzību. Un tad viņi neļāva ātrai palīdzībai mani izklausīt. Ārsts prasa atļauju mani noguldīt uz kušetes. Nē. Atbilde bija nē. Tad es uz krēsla atlaidos, un tad viņi man uzlika tos elektrodus un ar kardiogrammu pārbaudīja.

Un konstatēja, ka jāved ir uz slimnīcu,»

stāsta Lāriņš.

Četras stundas slimnīcā, un sirdsdarbība atkal uzlabojusies. Pēc visa pieredzētā Kārlis Lāriņš uzrakstījis prasību pašvaldības policijas šefam un vairākiem domes deputātiem izvērtēt viņa aizturēšanu un sola arī vērsties tiesā.

Rīgas pašvaldības policijas Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes priekšnieks Jevgeņijs Platais sola notikušo izvērtēt. Ir sākta dienesta pārbaude.

Kā ziņots, Rātslaukumā 3.decembrī notika divu pretēju viedokļu paudēju piketi. Vairāki simti cilvēku, turot Rīgas karogus, pauda atbalstu Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC), viņu vidū bija arī liels skaits pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» darbinieku. Savukārt trokšņojošā atbalstītāju pūļa aizmugurē pulcējās ap 200 iedzīvotāju, kuri pieprasīja Ušakova atkāpšanos no amata. Ušakova pretinieki uz notikuma vietu bija atnesuši arī divus Latvijas valsts karogus.

Komentāri (202)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu