Nova Odessā atklāj Latvijas Goda konsulātu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien Ārlietu ministrijas (ĀM) īpašo uzdevumu vēstnieks Rolands Lappuķe Nova Odessā, Brazīlijā, atklāja Latvijas Goda konsulātu, kuru vadīs Dienvidamerikas Latviešu apvienības vadītāja Daina Gūtmanis, informēja ĀM Preses un informācijas nodaļā.

Goda konsulāta atklāšanā piedalījās Nova Odessas un Sanpaulu štata politisko, biznesa, kultūras un akadēmisko aprindu pārstāvji. Latvijas Goda konsulāta Nova Odessā darbība ir nozīmīga Latvijas un Brazīlijas latviešu kopienu sadarbības padziļināšanā, kā arī biznesa, kultūras un izglītības sadarbības veicināšanā starp Latviju un Brazīliju.

Brazīlijas pilsētās Nova Odessā un Ižuī ir lielākā latviešu kopiena Latīņamerikā, kurā ir aptuveni 20 tūkstoši cilvēku. Brazīlijā pašlaik darbojas trīs Latvijas goda konsulāti - Brazīlijas galvaspilsētā Braziljā, Sanpaulu štata pilsētā Nova Odessā un Rigo Grande do Norte štata galvaspilsētā Natalā. Latvijas goda konsula kandidatūra divās Brazīlijas pilsētās - Sanpaulu un Kurtibā - ir apstiprināšanas stadijā.

Kopš 2012.gada Latvijas vēstniece Brazīlijā ir Alda Vanaga, kas rezidē Lisabonā, Portugālē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu