Iespēju ārstēties no atkarībām gada laikā izmantojuši 148 bezdarbnieki (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iespēju ārstēties no atkarībām gada laikā izmantojuši 148 bezdarbnieki, aģentūra LETA noskaidroja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Kā ziņots, no pagājušā gada nogales NVA piedāvā bezdarbniekiem atbalsta pasākumu - Minesotas 12 soļu programmu, kas ļauj ārstēt alkohola, narkotisko un psihotropo vielu atkarību un palīdz šīs grupas bezdarbniekiem iekļauties darba tirgū.

Gada laikā iespēju atbrīvoties no atkarības ir izmantojuši 148 bezdarbnieki, bet vēl 55 ir pieteikušies un gaida ārstēšanas sākšanu.

Ārstēšanās kursu ir pabeiguši 119 bezdarbnieki, no tiem 23 iekārtojušies pastāvīgā darbā, bet 86 iesaistījās NVA nodarbinātības pasākumos - 30 iesaistījušies algotajos pagaidu sabiedriskajos darbos pašvaldībās, 33 - konkurētspējas paaugstināšanas pasākumos un četri - apmācībās.

NVA atgādina, ka bezdarbnieki ārstēšanās procesā iesaistās brīvprātīgi, parakstot vienošanos, kurā ir noteikti pacienta pienākumi un tiesības ārstēšanās laikā.

Ārstniecība ilgst 28 dienas, un to var saņemt bezdarbnieki no 18 gadu vecuma, kuri NVA reģistrēti ilgāk par vienu gadu un kuriem ir narkologa atzinums par alkohola, narkotisko vai psihotropo vielu atkarību.

Ārstniecības kursu var īstenot gan ambulatori, gan stacionāri. Viena bezdarbnieka atkarības problēmu risināšanai tiek atvēlēti aptuveni 403 lati, tai skaitā 140 lati kā pacienta iemaksa un 263 lati par viena bezdarbnieka izmitināšanu un ēdināšanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu