Bezmaksas apraides kanāli gatavi programmu nodrošināšanai no 1.janvāra (51)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bezmaksas virszemes apraides kanāli ir gatavi televīzijas programmu nodrošināšanai no 1.janvāra, teica aptaujātie kanālu pārstāvji. Visas trīs televīzijas esot noslēgušas līgumus ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC), kā arī esot gan tehniski, gan saturiski gatavas aizpildīt ēteru.

SIA «Ogres televīzija» valdes locekle Dace Tribocka pavēstīja, ka līgums ir noslēgts un programma sagatavota. Viņa gan nevēlējās atklāt, kas būs redzams 1.janvārī «OTV» kanālā, taču uzsvēra, ka tehniski un saturiski kanāls esot gatavs sākt darbu.

«Rīga TV24» direktors Klāvs Kalniņš arī pavēstīja, ka kanālam nav tehnisku problēmu nodot signālu tornim, kā arī esot noslēgts līgums ar LVRTC.

1.janvārī kanāls sāks pārraides ar informāciju par to, kā ir sagaidīts Jaunais gads pasaulē, tiks demonstrēta filma par eiro, kā arī paredzētas vairākas tiešraides.

Gada sākumā «Rīga TV24» plāno arī informēt skatītājus par to, kas ir šis kanāls, kādu saturu tas piedāvās un ar ko atšķirsies no citiem kanāliem, teica Kalniņš.

Savukārt «Vidzemes televīzijas» valdes priekšsēdētājs Ingemārs Vekteris norādīja, ka «Re:TV» ir bijis gatavs nodrošināt pārraides jau brīdī, kad tika atzīts par uzvarētāju konkursā. Jau gadu kanāls izmantojot LVRTC infrastruktūru un tam nav nekādu problēmu ar signāla kvalitātes nodrošināšanu.

«Re:TV» ir sagatavots programmas plāns nākamā gada pirmajām dienām un arī 1.janvārī tikšot nodrošināta pilnvērtīga programma, piedāvājot reģionālo un vietējo televīziju sagatavoto saturu.

Vekteris norādīja, ka viņa pārstāvētais kanāls jau labu laiku ir pazīstams skatītājiem, un tie, kas šo kanālu skatās, zina, kāds saturs tiek piedāvāts skatītājiem. Savukārt tie, kas «Re:TV» ieraudzīs pirmo reizi, cerams, šo kanālu iemīļos.

Jau ziņots, ka koncerns «Modern Times Group» nolēma pamest bezmaksas virszemes apraidi, tādēļ gadu mijā, precīzi pusnaktī, bezmaksas apraidē tiks pārtraukta LNT un TV3 raidīšana bezmaksas apraidē.

Līdz ar to no pusnakts bezmaksas apraidē skatītājiem būs redzami divi Latvijas Televīzijas kanāli LTV1 un LTV7. Savukārt no plkst.6 paredzēts sākt rādīt arī jau pieminētos trīs kanālus.

Lai tos redzētu, skatītājiem 1.janvārī pēc plkst.6 ir jārestartē TV dekoderi un jāveic kanālu meklēšana.

Lai nodrošinātu satura daudzveidību, Nacionālā plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) bija izsludinājusi konkursu uz sabiedriskā pasūtījuma daļu. Saskaņā ar konkursa rezultātiem sabiedriskā pasūtījuma daļas tiek nodotas AS «TV Latvija», kas nodrošina kanālu «Rīga TV24», SIA «Ogres televīzija», kas nodrošinās kanālu «OTV», un SIA «Vidzemes televīzija», kas nodrošina kanālu «Re:TV».

NEPLP bija izsludinājusi trīs konkursus par sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošanu komerciālajām televīzijām, kas nodrošinās bezmaksas apraidi visā Latvijā. Konkursi tika izsludināti, lai nodrošinātu informatīvi dokumentālo, reģionālās tematikas, kā arī bērnu un jauniešu raidījumu veidošanu komerciālos medijos bezmaksas apraidē.

Konkursā par bērnu un jauniešu programmas veidošanu uzvarēja «OTV». Šo kanālu nodrošinās «Ogres televīzija». Saskaņā ar «Firmas LV» datiem SIA «Ogres televīzija» dibināta 1992.gadā. Pērn uzņēmuma apgrozījums bijis 55 338 lati, bet peļņa 92 lati. Uzņēmuma reģistrētais pamatkapitāls ir 48 500 lati.

55,67% uzņēmuma kapitāla daļu pieder Artūram Robežniekam, 23,71% - Nikolajam Ļeoņenko, 14,43% - Ogres novada domei. Pārējās kapitāla daļas pieder Valdim Kupcim - 2,06%, kā arī apdrošināšanas akciju sabiedrībai «Balta», kooperatīvajai sabiedrībai «Ogreks», Ogres rajona pašvaldību savienībai - katram pa 1,03%.

Informatīvi dokumentālos raidījumus veidos «Rīga TV24», ko nodrošina AS «TV Latvija». Saskaņā ar «Firmas.lv» informāciju šī akciju sabiedrība dibināta 2007.gadā. Tās apgrozījums 2012.gadā bijis 66 908 lati, bet peļņa - 510 lati. Uzņēmuma reģistrētais pamatkapitāls ir 25 000 latu. Datubāzē nav norādīts, kas ir šī uzņēmuma īpašnieks.

Savukārt reģionālās tematikas raidījumus veidos SIA «Vidzemes televīzija», kas nodrošina kanālu «Re:TV». Saskaņā ar «Firmas.lv» datiem uzņēmums dibināts 2010.gadā. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 114 159 lati. Uzņēmums 2012.gadā strādājis ar 522 latu zaudējumiem. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu. 100% uzņēmuma kapitāla daļu pieder SIA «Valmieras TV», kas savukārt pieder SIA «Valmieras reģiona patērētāju biedrība».

Konkursa rezultāti ir apstrīdēti Administratīvajā rajona tiesā.

    Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu