Grigule sūta iedzīvotājiem personīgi adresētas vēstules (37)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Politiķes Ivetas Grigules aktivitātes, sūtot iedzīvotājiem personīgi adresētas vēstules, liek publiski uzdot jautājumu – vai tas ir likumīgi. Personas datus aizsargā likums, un tos izpaust kuram katram nedrīkst, taču pierādīt datu nopludināšanu ir grūti, un bez konkrēta iesnieguma izmeklēšana nenotiek, vēstīja LTV raidījums «Panorāma».

Gada nogalē Grigule nosūtījusi 800 jaungada apsveikumus. Vienu no vēstulēm īsi pirms gadu mijas saņēma jūrmalniece Ņina Žuželo, tajā bija Jaungada apsveikums, ko parakstījusi Saeimas deputāte Iveta Grigule. Apsveikums bija adresēts tieši viņai.

Datu valsts inspekcijas (DVI) direktore Signe Plūmiņa, iepazīstoties ar šo vēstuli, secina - vienīgā iespēja saņemt šādu vēstuli ir, ja cilvēks pats ir devis savus datus vai arī parakstījis kādu anketu, kurā maziem burtiņiem rakstīts, ka akceptē datu nodošanu tālāk. «Tikai tad tas ir akceptējami,» norādīja Plūmiņa.

Jūrmalniece gan apgalvo, ka ziņas par sevi sargā un savus personas datus neatstāj, kur pagadās.

DVI šo lietu izmeklēs, ja saņems sievietes iesniegumu.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu