Parādu piedzinējs šokējis kredīta ņēmēju (219)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/bruno-free

Parādu piedzinēja rīcība šokējusi portāla TVNET lasītāju Jāni. Vīrietim nav pieņemami, ka par viņa parādu informēta arī paziņa, kurai esot nosūtīts maksājuma pieprasījums. Kredītņēmēju asociācijas vadītājs skaidroja, ka šādas situācijas nav bieži, bet visvairāk sūdzību ir par Jāņa minēto Creditreform. Savukārt parādu piedzinējs norādīja, ka saziņai ar parādnieku var izmantot kontaktinformāciju, kas kļuvusi zināma iepriekšējās sadarbības laikā.

Lasītājs rakstīja: «Ir tāda lieta, ka vienu dienu saņēmu uz savu personīgo e-pasta adresi no SIA Creditreform Latvija maksājuma pieprasījumu. Ok, kas ir, tas ir.

Bet vienu dienu man zvana paziņa un saka, ka uz viņas e-pastu atnācis no parādu piedziņas kompānijas maksājuma pieprasījums. Protams, biju šokā!

Kādā saistībā Creditreform ir izsūtījusi citam cilvēkam manu parādu?

Protams, sazinājos pa e-pastu debt@creditreform.lv, izskaidroju visu situāciju un jautāju, kādā sakarā viņi tā darīja. Es nekad neesmu devis viņiem svešas e-pastu adreses.

Saņēmu atbildi no Creditrefrm: «Labdien! Diemžēl mēs neatbildam par nodarītiem morāliem kaitējumiem!» Lūk, kādu atbildi saņēmu no SIA Creditreform Latvija.»

Savukārt Latvijas Kredītņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš, iepazinies ar Jāņa aprakstīto situāciju, norādīja, ka

parādu piedziņas kompānijām nav tiesību nosūtīt informāciju par personas parādiem trešajām personām.

Līdz ar to par šo gadījumu būtu jāziņo Patērētāju tiesību aizsardzības centram un Valsts datu inspekcijai.

Šādas situācijas nav bieži, bet visvairāk klienti sūdzas tieši par Creditreform.

Informācija parasti tiek nosūtīta radiniekiem, bet galvenais jautājums, kas rodas, -

kur un kādā veidā viņi iegūst radinieku telefonu numurus?

Kā situāciju skaidro uzņēmumā?

Bet parādu piedziņas kompānijas pārstāve Inga Veide TVNET skaidroja, ka SIA Creditreform Latvijā nevar sniegt komentārus lasītāja aprakstītajā situācijā, jo no sniegtās informācijas nav iespējams identificēt parāda atgūšanas lietu un konkrētās lietas apstākļus.



"SIA Creditreform Latvijā parādu ārpustiesas atgūšanas procesā, atbilstoši Parādu ārpustiesas atgūšanas likuma prasībām, ar parādnieku sazinās, izmantojot saziņas līdzekļus un kontaktinformāciju, kas norādīta kreditora un parādnieka noslēgtajā tiesiskajā darījumā.

Ja, izmantojot šos saziņas līdzekļus, parādnieks nav sasniedzams, parāda atgūšanas pakalpojuma sniedzējs ir tiesīgs izmantot kontaktinformāciju, kas tam ir kļuvusi zināma vai iepriekšējās sadarbības laikā izmantota saziņai ar parādnieku."

Komentāri (219)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu