Latvija negrasās palielināt finansējumu aizsardzībai (88)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pēc Krievijas iejaukšanās Ukrainā Latvija šogad negrasās palielināt finansējumu aizsardzībai, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība»).

Latvijas mērķis NATO ir līdz 2020.gadam sasniegt valsts aizsardzības jomas budžetu līdz 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP), tādēļ katru gadu pakāpeniski tiks palielināts finansējums.

Straujuma otrdien ar aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (Zaļo un zemnieku savienība) vienojās, ka nākamgad aizsardzībai varētu iedalīt papildu desmit miljonus eiro, tādējādi no šā brīža 0,91% no IKP 2015.gadā Latvija varētu sasniegt 0,92%.

«NATO budžets – tā ir mūsu apņemšanās, bet šajā gadā mēs budžetu nemainīsim,» sacīja valdības vadītāja.

Straujuma arī neslēpa: kaut arī līdz 2020.gadam laika vairs nav daudz, lielākais aizsardzības finansējuma palielinājums tiek atlikts «pēc iespējas vēlāk», nevis lielākā daļa naudas tiek piešķirta pašlaik. Tas esot tādēļ, ka finansējums nepieciešams arī skolotāju algu palielināšanai, veselības nozares uzlabošanai un pensiju indeksācijai.

Komentāri (88)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu