TV3 no aprīļa varētu vairs nebūt «Lattelecom» interaktīvajā televīzijā (24)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iespējams, no 1.aprīļa Latvijas elektronisko pakalpojumu sniedzēja «Lattelecom» interaktīvajā televīzija vairs nepārraidīs televīzijas kanālu TV3, pavēstīja kanāla pārstāve Marta Zandersone.

Viņa informēja, ka 1.aprīlī beidzas līgums par TV3 raidīšanu «Lattelecom» interaktīvajā televīzijā, un tā kā līdz šim «Lattelecom» nav noslēdzis jaunu līgumu ar TV3, iespējams, no 1.aprīļa «Lattelecom» interaktīvajā televīzijā kanālu TV3 vairs nepārraidīs. «Aicinām skatītājus, kuri arī turpmāk vēlas skatīties TV3, noslēgt līgumu ar operatoru, kuram rūp savi klienti. Ļoti ceram, ka interesenti redzēs kanālu TV3 arī turpmāk,» teica Zandersone.

Pēc viņas teiktā, jauns līgums starp kompānijām nav noslēgts «Lattelecom» dēļ.

«»Lattelecom» šobrīd nepiekrīt maksāt TV3 prasīto atlīdzību

par kanāla TV3 veidoto programmu, ko «Lattelecom» tālāk piegādā saviem abonentiem, saņemot par to samaksu no saviem klientiem. TV3 ir svarīgi nodrošināt skatītājiem kvalitatīvu un iemīļotu televīzijas saturu, tomēr šobrīd «Lattelecom» nav gatavi noslēgt jaunu līgumu, tas savukārt apdraud skatītāju iespējas baudīt plašo TV3 programmas piedāvājumu,» sacīja Zandersone.

Mediju koncerna MTG, kura sastāvā ietilpst TV3, televīzijas un radio vadītāja Latvijā Baiba Zūzena izteica cerību, ka izdosies turpināt TV3 un «Lattelecom» sadarbību. «Šobrīd «Lattelecom» pamata pakas cena ir sākot no 9,32 eiro, un mēs prasām mazāk nekā 0,18 eiro no abonementa. Tā ir salīdzinoši neliela summa,» sacīja Zūzena.

Savukārt «Lattelecom» Televīzijas daļas direktore Inga Alika pavēstīja, ka šobrīd notiek pārrunas par līguma pagarināšanu, uzsverot, ka «Lattelecom» ir ieinteresēts arī turpmāk nodrošināt kanāla TV3 pārraidīšanu.

Vienlaikus viņa atzina, ka «Lattelecom» nepiekrīt MTG cenām. «Taču «Lattelecom» nepiekrīt MTG cenu diktātam - šobrīd aprēķini liecina, ka «Lattelecom» satura maksājums koncernam MTG šogad pārsniegs vienu miljonu eiro,» teica Alika.

Viņa arī norādīja, ka

«Lattelecom» TV3 publisko paziņojumu vērtē kā nekorektu un neētisku sarunu procesa ietekmēšanas veidu

, kas apliecina koncerna MTG agresīvo komercpraksi.

«MTG būtiski palielina retranslācijas licenču cenas, tāpēc «Lattelecom» uzskata, ka nekavējoties nepieciešams stiprināt Latvijas sabiedriskos medijus, lai novērstu arvien pieaugošo negatīvo MTG koncerna dominējošā stāvokļa ietekmi,» sacīja Alika.

Viņa arī piebilda, ka «Lattelecom» vērtēs MTG paziņojuma atbilstību normatīvajiem aktiem un lūgs šādu rīcību izvērtēt gan Patērētāju tiesību aizsardzības centram, gan Konkurences padomei.

«Lattelecom» piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. «Lattelecom» īpašnieki ir Latvijas valsts (51%) un skandināvu «TeliaSonera» (49%).

Jau vēstīts, ka no šā gada 1.janvāra televīzijas kanāli TV3 un LNT pārtrauca virszemes televīzijas bezmaksas apraidi.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu