Straujuma atbrīvo Cilinski no ministra amata (1129)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība») atbrīvo no amata vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Eināru Cilinski (Nacionālā apvienība,NA), jo viņš pretēji valdības kopējai nostājai dosies pie Brīvības pieminekļa 16.martā.

Straujumas preses sekretārs Andis Blinds apliecināja - ja ministrs ir paziņojis, ka tiešām nemaina savu nodomu par došanos 16.martā gājienā pie Brīvības pieminekļa,

Ministru prezidentei nekas cits neatliek, kā parakstīt rīkojumu par ministra atbrīvošanu no amata.

Cilinskis arī vakar, tiekoties ar valdības vadītāju, ir apliecinājis, ka gājienā piedalīsies. Un šodien to izdarījis arī publiski.

Straujuma pauž, ka šodien aprit 48 stundas, kopš viņa brīdinājusi koalīcijas partnerus par savu rīcību gadījumā, ja ministrs lēmumu nemainīs. Atbrīvot ministru no amata ir ne tikai viņas tiesības, bet arī pienākums, jo ministrs nav ievērojis valdības lēmumu. Straujuma atgādina, ka Cilinskim bija iespēja izvērtēt savu lēmumu.

Premjerministre arī atgādina, ka Latvija savus kritušos karavīrus piemin 11.novembrī, Lāčplēša dienā.

Rīkojumu parakstīs šodien

Patlaban Straujuma atrodas reģionālajā vizītē Latgalē, taču rīkojums par ministra atlaišanu tiks parakstīts vēl šodien, informēja Blinds.

Valdības vadītājai nebūšot laika vairs tikties ar Cilinski.

Jau vēstīts, ka Cilinskis piektdien preses konferencē paziņoja, ka svētdien tomēr apmeklēs leģionāru piemiņas pasākumu pie Brīvības pieminekļa.

Uz preses konferenci ieradās arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs, Saeimas deputāts Romāns Naudiņš, kurš, kā izskanējis, ministra krēslā sēdīsies Cilinska vietā. Savukārt pats Cilinskis varētu kļūt par parlamentāro sekretāru.

Straujuma koalīcijas partijas brīdināja, ka gadījumā, ja Cilinskis dosies pie Brīvības pieminekļa 16.martā, viņš tiks atlaists. NA uzskata, ka šāds paziņojums nozīmē Cilinska atbrīvošanu no amata, un virzīs jaunu kandidātu vides aizsardzības ministra amatam.

Komentāri (1129)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu