Cilinskis - viens no īslaicīgākajiem ministriem atjaunotās Latvijas vēsturē (99)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) parakstot rīkojumu par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Eināra Cilinska (VL-TB/LNNK) atbrīvošanu no amata, viņš kļūs par vienu no īslaicīgākajiem ministriem atjaunotās Latvijas vēsturē.

Cilinski amatā kopā ar visu Straujumas vadīto valdību apstiprināja šā gada 22.janvārī, un šodien aprit 51. diena, kopš viņš ir ministra amatā. Tādējādi viņš ministra amatā nebūs nostrādājis pat simboliskās 100 dienas.

Ministru kabinetos, kas strādājuši pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, ir bijuši vairāki ministri, kuri savā amatā pabijuši vien dažas dienas. Vien sešas dienas finanšu ministra amatā pabija Vasīlijs Meļņiks. Viņš Finanšu ministriju vadīja laikā no 1997. gada 17. līdz 22. janvārim.

Vairāki kādreizējie ministri savos amatos pavadījuši nepilnu mēnesi vai nedaudz vairāk kā mēnesi. Dažiem izdevies amatā noturēties ap diviem mēnešiem. Piemēram, Māra Gaiļa vadītajā valdībā nedaudz vairāk kā mēnesi nostrādāja toreizējais iekšlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis - no 1994.gada 19.septembra līdz 28.oktobrim. Nepilnus divus mēnešus ekonomikas ministres amatā bija Ingrīda Latimira (Ūdre) - viņa šo amatu ieņēma no 1999.gada 20.maija līdz 16.jūlijam. Nedaudz vairāk par diviem mēnešiem veselības ministra amatā bija Āris Auders - laikā no 2003.gada 16.janvāra līdz 20.martam.

Jau ziņots, ka Cilinskis šodien paziņoja, ka savus nodomus nav mainījis - svētdien, 16.martā, viņš dosies leģionāru piemiņas gājienā pie Brīvības pieminekļa. Līdz ar to Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) parakstīs rīkojumu par viņa atbrīvošanu no amata.

Komentāri (99)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu