Leģionāru piemiņas pasākumu laikā sabiedrisko kārtību nodrošināja simtiem policistu (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Leģionāru piemiņas pasākumi Rīgas centrā 16.martā piesaistīja arī organizācijas, kas pret leģionāru piemiņu protestēja. Kārtības nodrošināšanā bija iesaistīti simtiem policistu, taču to konkrēts skaits netiks atklāts, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» pirmdien sacīja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs.

«Tā ir mūsu taktikas sastāvdaļa. Mēs darbiniekus izvēlamies faktiski arī konkrētajā brīdī, tas var būt no rīta pasākuma dienā, kad redzam, cik viņu būs nepieciešams, tādus resursus arī iesaistām. Protams, to vizuāli visi varēja novērot, tie bija vairāki simti darbinieku,» sacīja Velšs.

Sabiedriskās kārtības nodrošināšanas pasākumos bija iesaistīta arī Drošības policija, Valsts robežsardze un Rīgas pašvaldības policija. Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis vērtē, ka 16.marta pasākumi noritējuši mierīgi, bez provokācijām vai sadursmēm. Ap Brīvības pieminekli bija uzstādītas arī drošības barjeras.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu