Briti patrulēšanai Baltijas gaisa telpā nosūtīs papildu iznīcinātāju (89)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lai palielinātu NATO militāro klātbūtni, Lielbritānija nolēmusi nosūtīt papildu iznīcinātāju «Typhoon» Baltijas gaisa telpas patrulēšanai, informēja Aizsardzības ministrijā. Lielbritānijas aizsardzības ministrs Filips Hamonds šodien informēja Lielbritānijas parlamentu, ka Lielbritānija, sākot ar šī gada aprīli, nosūtīs vienu iznīcinātāju «Typhoon» uz Lietuvu, lai atbalstītu gaisa telpas patrulēšanas operāciju Baltijas valstīs.

Britu iznīcinātājs papildinās Polijas Gaisa spēku kontingentu, kam plānots pārņemt gaisa telpas patrulēšanu no aprīļa. Lielbritānijas aizsardzības ministrs pauda cerību, ka šis piedāvājums dos iespēju NATO spert redzamu soli tās sabiedroto atbalstam.

«Es ceru, ka tas sniegs drošības apliecinājumu mūsu NATO sabiedrotajiem,» ņemot vērā Krimas referenduma rezultātus un pašreizējo krīzi Ukrainā, norādīja Hamonds.

«Lielbritānijas solis, palielinot NATO militāro klātbūtni, ir reakcija uz mūsu aicinājumiem, stiprināt drošību Baltijas valstīs un Polijā saistībā ar notikumiem Ukrainā. Tas ir apliecinājums NATO ciešajai sadarbībai ar Latviju un Baltijas reģionu,» norāda aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Jau ziņots, ka Lietuvas Gaisa spēku bāzē Šauļos 6.marta pēcpusdienā no Lielbritānijas ieradās seši ASV Gaisa spēku iznīcinātāji F-15C «Eagle», kas pastiprināja NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas operāciju.

Tie pievienojās četriem tā paša tipa iznīcinātājiem, kas nodrošina gaisa telpas patrulēšanu kopš gada sākuma, kad šo uzdevumu uz četriem mēnešiem pārņēma ASV Gaisa spēki.

Vējonis gandarīts par Lielbritānijas lēmumu sūtīt papildu iznīcinātāju uz Baltiju

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis paudis gandarījumu par Lielbritānijas lēmumu nosūtīt papildu iznīcinātāju «Typhoon» Baltijas gaisa telpas patrulēšanai, pavēstīja ministra padomnieks Andis Jēkabsons.

«Lielbritānijas solis, palielinot NATO militāro klātbūtni, ir reakcija uz mūsu aicinājumiem stiprināt drošību Baltijas valstīs un Polijā saistībā ar notikumiem Ukrainā. Tas ir apliecinājums NATO ciešajai sadarbībai ar Latviju un Baltijas reģionu,» norādījis Vējonis.

Komentāri (89)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu