Jaunieši tiek izaicināti radīt stāstus jauno mediju konkursā «Un ko Tu par to saki?» (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Biedrība AVANTIS sadarbībā ar portālu tīklu Pilsēta24, interneta platformu pieci.lv un TVNET izsludina stāstu konkursu «Un ko Tu par to saki?». Konkursa galvenā ideja ir piedāvāt iespēju drosmīgiem jauniešiem radīt stāstus un izteikt savu viedokli par sabiedrībā aktuālām un risināmām tēmām ar mūsdienīgiem komunikācijas līdzekļiem teksta, video, audio un foto formātā, TVNET informēja konkursa «Un ko Tu par to saki?» koordinatore Undija Ancēna.

Konkurss norisināsies piecos posmos, katrā no tiem piedāvājot jauniešiem radīt stāstu par kādu no sabiedrībā aktuālām tēmām. Stāstus jaunieši aicināti veidot, izmantojot mūsdienīgus komunikācijas līdzekļus un atspoguļojot iesaistīto pušu viedokli, piemēram, pašu jauniešu, vecāku, skolotāju, valsts institūciju, mediķu u.c. Stāsti tiks publicēti portālos pilseta24.lv un TVNET un piedāvāti lasītāju vērtējumam.

Pirmā, konkursu atklājošā tēma ir «Mākslīgā labsajūta. Un ko Tu par to saki?».

Tēmas nosaukums izvēlēts tādēļ, ka pašlaik sabiedrībā un masu medijos ir īpaši aktualizēts tā saucamo «legālo» narkotiku jautājums, taču problēma vēl joprojām ir arī citas atkarību izraisošās un apreibinošās vielas. «Sabiedrība pauž nosodījumu gan varas iestādēm, gan valsts policijai par bezdarbību. Tomēr jāņem vērā, ka viņu rīcība un darbības būs cīņa ar sekām. Lai risinātu problēmu, ir jāmeklē un sabiedrībā jādiskutē par tās cēloņiem,» stāsta AVANTIS radošā direktore Ilona Bičevska. «Mēs aicinām jauniešus būt drosmīgiem un aktīviem diskusijas rosinātājiem.»

Savus darbu iesūti līdz 23.aprīlim

Savus darbus par pirmā posma tēmu dalībnieki aicināti iesūtīt līdz 23. aprīlim. Lasītāju atzītākos darbus vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs latviešu hiphopa mākslinieks Edavārdi, kino producente Ilona Bičevska, Young Media Sharks partneris Ansis Egle, ASV vēstniecības preses un kultūras atašejs Kathy Giles - Diaz, TVNET galvenā redaktore Zita Lunde, žurnāliste Inga Spriņģe. Katra posma uzvarētājs saņems 140 eiro balvu, taču aktīvākie konkursanti no Zemgales, Kurzemes, Vidzemes, Latgales un Rīgas saņems iespēju piedalīties starptautiskā jauno mediju nometnē Young Media Sharks, kas norisināsies augustā.

Konkursu organizē biedrība AVANTIS sadarbībā ar lielāko pilsētu portālu tīklu Latvijā Pilsēta24.lv, portālu TVNET, ASV vēstniecību Latvijā, Sabiedrības integrācijas fondu un pieci.lv.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu