Truksnis saņēmis algu no deviņām Jūrmalas kapitālsabiedrībām (61)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) pērn saņēmis algu ne tikai kā pilsētas mērs, bet arī kā deviņu pašvaldības kapitālsabiedrību kapitāldaļu turētāja pārstāvis.

Kā domes priekšsēdētājs Truksnis gadā saņēmis algu 27 860 eiro apmērā, liecina viņa Valsts ieņēmumu dienesta publiskojamo datu bāzē pieejamā valsts amatpersonas deklarācija par 2013.gadu.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem Jūrmalas mēra krēslā pērn Truksnis saņēmis atalgojumu no deviņām pašvaldības kapitālsabiedrībām, kas ļāva viņam papildināt savu maciņu par kopumā 7573 eiro - uzņēmumos «Jūrmalas ūdens», «Jūrmalas siltums» un «Jūrmalas slimnīca» Truksnis katrā saņēmis pa 1287,36 eiro, uzņēmumos «Jūrmalas gaisma», «Dzintaru koncertzāle» un privatizējamajā SIA «Jūrmalas namsaimnieks» - katrā pa 772,42 eiro, savukārt uzņēmumos «Kauguru veselības centrs», «Jūrmalas kapi» un «Veselības un sociālās aprūpes centrs «Sloka»» Truksnis katrā saņēmis algu 463,44 eiro.

Aģentūrai pagaidām nav izdevies sazināties ar Truksni, lai noskaidrotu, uz kāda pamata un cik sen viņš saņem atalgojumu no pašvaldības uzņēmumiem, cik liela ir viena mēneša alga katrā uzņēmumā un kas noteicis viņa mēnešalgas apmēru.

Trukšņa deklarācija liecina, ka viņš pērn izsniedzis vienu aizdevumu 44 780 eiro apjomā.

Jūrmalas mērs deklarējis 3000 eiro skaidras naudas uzkrājumus, bet bezskaidrā naudā viņš ietaupījis 41 500 eiro un 5,94 ASV dolārus. Truksnis nav norādījis ienākumus, kas būtu gūti no banku procentu maksājumiem.

Truksnim pieder pērn nopirktā zeme Jūrmalā un viņa lietošanā ir sievai piederošais dzīvoklis. Tāpat Jūrmalas mēram pieder 2005.gada izlaiduma vieglā automašīna «KIA Sportage» un 1980.gada «Audi 80» virsbūve.

Komentāri (61)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu