Visi kabeļoperatori pārtraukuši «Rossija RTR» retranslāciju (70)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visi Latvijas kabeļoperatori ir pārtraukuši Krievijas kanāla «Rossija RTR» retranslāciju. Kā informēja Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP), atbildes vēstuli par «Rossija RTR» atslēgšanu NEPLP nav atsūtījuši «Baltcom TV», savukārt «Izzi», tā grupā ietilpstošais «Izzi Fao» un «Baltcom» grupā ietilpstošais «Multitone Balt» un «Dobeles Telesat», kā arī kabeļoperators «KTV Serviss» iepriekš tika informējuši NEPLP, ka padomes lēmumu «nodevuši vadībai izskatīšanai».

Biznesa portāls «Nozare.lv», telefoniski sazvanoties, noskaidroja, ka «Baltcom TV» kanālu «Rossija RTR» ir atslēdzis un attiecīgu paziņojumu ievietojis savā mājaslapā. Arī tajā ietilpstošā uzņēmuma «Multitone Balt» un «Dobeles Telesat» piedāvājumā šis kanāls vairs nav pieejams. Kā informē «Baltcom TV» un «Izzi» sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Līne, arī «Izzi» un tā grupā ietilpstošais «Izzi Fao» vairs nepārraida «Rossija RTR». Tāpat rīkojies operators «KTV Serviss».

Kādēļ šie kabeļoperatori par attiecīgo darbību nav informējuši NEPLP, pagaidām nav zināms.

Šodien ir pēdējā diena, kad tiek gaidīta atbildes vēstule no atlikušajiem kabeļoperatoriem, norāda NEPLP. Ja rīt kāds no operatoriem NEPLP lēmumu par «Rossija RTR» atslēgšanu vēl nebūs izpildījis, tiks lemts par administratīvās pārkāpuma lietas sākšanu.

Kā ziņots, visi pārējie Latvijas kabeļoperatori jau iepriekš NEPLP nosūtījuši atbildes vēstuli, kurā apstiprināts, ka kanāls «Rossija RTR» ir atslēgts.

Tikmēr satelītoperators «Viasat» paziņoja, ka, tā kā neatrodas Latvijas jurisdikcijā, NEPLP lēmumu par «Rossija RTR» kanāla atslēgšanu nepildīs.

Jau vēstīts, ka NEPLP pieņēmusi lēmumu uz trim mēnešiem ierobežot TV kanāla «Rossija RTR» retranslāciju Latvijā.

NEPLP izplatītajā paziņojumā norādīts, ka, «izskatot administratīvo lietu par iespējamo Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pārkāpumu Latvijas teritorijā retranslētās programmas «Rossija RTR» saturā, NEPLP pieņēmusi vienbalsīgu lēmumu aizliegt retranslēt programmu «Rossija RTR» Latvijas teritorijā trīs mēnešus no šī lēmuma spēkā stāšanās dienas».

«Pārbaudot «Rossija RTR» ierakstus no 2014.gada 2.marta līdz 17.martam, NEPLP konstatēja, ka programmas ziņu un citos raidījumos ir ietverta informācija, kas pārkāpj Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu.»

Šāda informācija programmā «Rossija RTR» tikusi atspoguļota regulāri.

NEPLP lēmums stājās spēkā 8.aprīlī.

Komentāri (70)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu