Delna lūdz KNAB izvērtēt gudrona dīķu sanācijas projekta iepirkumu (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sabiedrība par atklātību «Delna» vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā ar iesniegumu izvērtēt konstatētās aizdomas par krāpnieciskām darbībām ar Eiropas Savienības fondu finanšu līdzekļiem, informēja pati «Delna».

Delnas ieskatā, projektā nepastāv tādi neparedzami apstākļi, uz kādiem atsaucas būvuzņēmums «Skonto Būve», lai būtu likumīgs pamats pārskatīt darbu izmaksas un izpildes termi ņus. Šī organizācija atzīmē, ka šādi ar gudrona dīķiem saistītie vides apstākļi un riski «Skonto Būve» jau iepriekš bijuši prognozējami, gan sagatavojot piedāvājumu konkursā, gan uzņemoties civiltiesisko atbildību par līgumdarbu izpildi laikā un kvalitātē.

Tāpat tiek norādīts, ka par šo jautājumu «Delna» jau kopš pagājušā gada oktobra vairākas reizes ir vērsusies VARAM un VVD ar lūgumu izsniegt informāciju, kas pamato šāda lēmuma pieņemšanu.

BNS jau ziņoja, ka valdība otrdien atbalstīja gudrona dīķu sanācijas projekta realizācijas pagarināšanu par pusgadu, atliekot termiņu līdz nākamā gada beigām, aģentūra BNS uzzināja Ministru kabinetā.

VARAM)norāda, ka sanācijas darbiem plānoto laika grafiku ietekmēja būvdarbu līguma pusēm iepriekš neparedzami apstākļi attiecībā uz gudrona sastāvu un šīs atšķirības ietekmēja sanācijas darba procesu.

Līdz ar to termiņa pagarinājums saistīts ar tehnoloģiskiem aspektiem un darba unikalitāti – gudrona ķīmiskā sastāva un fizikālo īpašību atšķirību no «klasiskā» gudrona un parējām netipiskā sērskābā gudrona īpašībām.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu