Eiropas Cilvēktiesību tiesa noraida divas lietas pret Latviju (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) noraidījusi divas lietas pret Latviju, pavēstīja Ārlietu ministrijā. ECT pieņēmusi galīgos lēmumus lietās «Antonovs pret Latviju» un «Maļinovskis pret Latviju», vienbalsīgi atzīstot iesniegtās sūdzības par nepieņemamām tālākai izskatīšanai pēc būtības.

Abās lietās iesniedzēji sūdzējās par iespējamiem Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas pārkāpumiem Latvijas cietumos, tostarp spīdzināšanu, necilvēcīgu un cilvēka cieņas pazemojošas attieksmi.

2005.gadā tiesā Eduards Antonovs apgalvoja, ka apcietinājuma laikā viņš ticis inficēts ar C hepatītu cietuma darbinieku vainas dēļ un viņam nav tikusi nodrošināta atbilstoša medicīniskā aprūpe, šo sūdzību tiesa atzina par nepamatotu. Tiesa uzsvēra, ka Antonovs nesniedza ticamus pierādījumus, kas apliecinātu, ka pirms aizturēšanas viņam nebija C hepatīta. Tāpat Antonovs nekad nebija sūdzējies valsts iestādēm par inficēšanu ar C hepatītu cietuma personāla vainas dēļ.

Savukārt lietā Jānis Maļinovskis 2008.gadā sūdzējās par necilvēcīgu un cilvēka cieņu pazemojošu attieksmi kameras kratīšanas laikā Rīgas Centrālcietumā. Viņš neapmierināja arī cietuma ārsta darbs, jo cietuma ārsts neesot konstatējis traumas pēc kratīšanas kamerā. Tiesa norādīja, ka Maļinovska sūdzības nesakrita ar cietuma ārsta veiktās pārbaudes rezultātiem, turklāt viņš nebija konsekvents arī savos apgalvojumos par to, kā bija izpaudusies valsts amatpersonu vardarbība.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu