Dažas atlaides «Rīdzinieka kartes» īpašniekiem stāsies spēkā no maija (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Atlaides «Rīdzinieka kartes» īpašniekiem vairākos pašvaldības uzņēmumos stāsies spēkā no maija, sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Viņš norādīja, ka «Rīdzinieka kartes» īpašniekiem iecerēts piešķirt vairākas priekšrocības, tostarp atlaides pašvaldības un privātajos uzņēmumos. Pēc viņa teiktā, atlaides maijā stāsies spēkā zooloģiskajā dārzā, vairākās pašvaldībai piederošās ārstniecības iestādēs un citur. Savukārt atlaižu stāšanās spēkā privātajos uzņēmumos būs atkarīga no uzņēmējiem, viņš piebilda.

Ušakovs arī atzīmēja, ka šobrīd

vēl grūti pateikt, cik uzņēmumu varētu piedāvāt atlaides

«Rīdzinieka kartes» īpašniekiem. «Tas ir ilgstošs process. Piemēram, «Siguldiešu kartēm» pa diviem gadiem viņiem ir ap 200 partneru,» teica Ušakovs. Arī atlaižu apmēri būs atkarīgi no konkrētā uzņēmuma, tomēr tās varētu būt atlaides ierasto 5-10% apmērā, viņš piebilda.

Tāpat «Rīdzinieka karti» atsevišķās vietās varētu izmantot kā maksājumu karti - šobrīd šāda iespēja eksperimentālā kārtā tiek sniegta skolā «Rīdze», kurā skolēni «Rīdzinieka karti» var izmantot kā maksājumu karti skolas ēdnīcā, tādējādi liedzot iespēju bērniem iegādāties neveselīgu pārtiku, kas pieejama ārpus skolas. «Protams, tā ir nepatīkama, bet bērniem veselīga kontrole,» sacīja Ušakovs.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome iepriekš aicināja galvaspilsētas iedzīvotājus pieteikties «Rīdzinieka kartēm», jo, pamatojoties uz tām, Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem bija plānotas atlaides sabiedriskajā transportā. Tomēr šā gada februāra sākumā Ušakovs un toreizējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis vienojās, ka visi Latvijas iedzīvotāji līdz gada beigām galvaspilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt ar 50% atlaidi.

Sākotnēji bija paredzēts, ka no šā gada marta Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem par sabiedriskā transporta izmantošanu būs jāmaksā 60 centu, bet nedeklarētajiem - 1,2 eiro. Plānotās izmaiņas gan nebija saskaņotas ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu