Ziedotāju atbalstītajai Zanei veiksmīgi veikta plaušu transplantācija (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pateicoties iedzīvotāju ziedojumiem, Ērgļu pagasta iedzīvotājai Zanei Lazdiņai, kurai Latvijas iedzīvotāji saziedoja vairāk nekā 120 000 eiro, naktī no 15. uz 16. aprīli Vīnes Universitātes klīniskajā slimnīcā veikta plaušu transplantācija, informēja Pulmonālās hipertensijas biedrības vadītāja Ieva Plūme.

Operācija noritējusi veiksmīgi, un paciente šobrīd atrodas slimnīcas reanimācijas nodaļas speciālistu uzraudzībā, pastāstīja Plūme.

Jau vēstīts, ka nepilna mēneša laikā Latvijas iedzīvotāji saziedoja 120 385 eiro, lai 32 gadus vecajai Ērgļu pagasta iedzīvotājai varētu veikt sarežģīto operāciju.

Kā liecina informācija labdarības portālā «Ziedot.lv», sievietei pirms trim gadiem atklāja retu slimību - pulmonālo arteriālo hipertensiju -, un Latvijas mediķu konsilijs lēma, ka jaunajai sievietei nepieciešama plaušu transplantācija. Latvijā šo operāciju neveic.

2013.gada decembrī sieviete devusies uz Vīnes transplantāciju klīniku veikt papildu izmeklēšanu. Pēc pārbaužu rezultātiem ārsti apstiprinājuši, ka slimība strauji progresē un plaušu transplantāciju nepieciešams veikt tuvākajos mēnešos. Operācijas izmaksas tika lēstas 120 000 eiro apmērā.

Sieviete vērsās Nacionālajā veselības dienestā ar lūgumu līdzfinansēt viņas dzīvībai svarīgo plaušu transplantāciju, tomēr saņēma atteikumu ar skaidrojumu, ka viņai nepieciešamās operācijas apmaksu likums neparedz.

20.janvārī «Ziedot.lv» sāka vākt ziedojumus operācijas veikšanai. Līdz 18.februārim visa nepieciešamā summa tika saziedota.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu