Rosina noteikt vispārēju jauno psihoaktīvo vielu aizliegumu (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ekonomikas ministrijā (EM) notikušās Tirgus uzraudzības padomes ārkārtas sēdes dalībnieki atzinuši, ka šobrīd straujās jauno psihoaktīvo vielu izplatības ierobežošanai nepieciešams vispārējais aizliegums un kriminālatbildība par šo vielu tirdzniecību.

EM sasaukusi ārkārtas Tirgus uzraudzības padomes sēdi, lai apspriestu Latvijas tirgus uzraudzības iestāžu līdz šim īstenotos pasākumus psihoaktīvo vielu izplatības ierobežošanai, iespējas veikt ārkārtas pasākumus un Saeimas rosinātās izmaiņas normatīvajos aktos šo vielu izplatīšanas ierobežošanai.

Sanāksmes laikā Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) informējis par līdz šim veiktajiem uzraudzības pasākumiem, norādot, ka administratīvā procesa ietvaros veiktā tirgus uzraudzība, lielākoties, nav bijusi efektīva, jo šo vielu tirgotāji nav reaģējuši uz uzraudzības iestāžu norādījumiem, nav maksājuši tām uzlikto sodu, utt. PTAC 2014. gadā jau izskatītas 60 administratīvo pārkāpumu lietas, kurās kopumā piemēroti naudas sodi 27 000 eiro apmērā.

Šajās administratīvo pārkāpumu lietās, lielākoties, piemērots administratīvais sods par informācijas nenorādīšanu par preci, ražotāju, lietošanas noteikumiem utml.

Soda nauda samaksāta tikai atsevišķos gadījumos; lielākoties novērots, ka pēc administratīvā soda piemērošanas uzņēmumi pieteikuši maksātnespēju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu