Ja Strīķes atjaunošanu amatā pārsūdzēs, premjere to nevērtēs (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Ja tiesas lēmums par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes atjaunošanu amatā tiks pārsūdzēts, premjere to nevērtēs, trešdien intervijā Latvijas Radio raidījumam «Krustpunktā» apliecināja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

«Ja lieta tiks pārsūdzēta, tad, protams, nekāda rīcība no manis nesekos. (..) Tas būtu dīvaini, ja es tā sāktu darīt,» viņa sacīja.

Straujuma uzsvēra, ka «mums visiem ir vajadzīgs, lai KNAB strādā».

Uz jautājumu, kāda būs viņas rīcība, ja Streļčenoks atkārtoti atbrīvos Strīķi no amata, Straujuma atbildēja atturīgi. «Es negribu tādus jautājumus risināt, ko es darītu. Bet pacietība arī kādreiz beidzas,» viņa teica.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka tiesa pagājušajā nedēļā lēmusi, ka KNAB priekšnieka vietniece ir nekavējoties atjaunojama amatā.

KNAB šefs Jaroslavs Streļčenoks Strīķi kopumā no amata atbrīvoja trīs reizes, pirmos divus KNAB vadītāja lēmumus ekspremjers Valdis Dombrovskis atcēla.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu