Nākamgad pārcels divas darbadienas – būs garākas brīvdienas! (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Nākamgad plānots pārcelt divas darbadienas, kas iekrīt starp svētkiem – 2.janvāri un 22.jūniju. To paredz Labklājības ministrijas ( LM) sagatavotais rīkojumu projekts, kas pieteikts valsts sekretāru sanāksmē.

LM paskaidro, ka darbadienu pārcelšanas mērķis ir elastīgāk un efektīvāk organizēt darba norisi valsts budžeta finansējamās institūcijās un atpūtas laika izmantošanu.

Ministrija informēja, ka 2015.gadā ir divas darba dienas, kas iekrīt starp svētku dienu un nedēļas atpūtas laiku, - piektdiena, 2. janvāris, iekrīt starp ceturtdienu, 1.janvāri un sestdienu, 3.janvāri. Savukārt pirmdiena, 22.jūnijs, iekrīt starp svētdienu, 21.jūniju un otrdienu, 23.jūniju. LM norāda, ka tāpēc ir lietderīgi pārcelt iepriekš minētās darba dienas uz sestdienām.

Darbadienu pārcelšana attiecas uz visiem no valsts budžeta finansējamo institūciju darbiniekiem, kuriem noteikta piecu dienu darba nedēļa no pirmdienas līdz piektdienai, kā arī darba dienu pārcelšana tiek ieteikta pašvaldībām, komersantiem un citām organizācijām.

Par darbadienu pārcelšanu vēl būs jālemj valdībā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu