NMPD: samazinājusies «spaisa» lietošana (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc jaunās likumdošanas stāšanās spēkā, kas kriminalizē nezināmas izcelsmes augu maisījumu jeb tā dēvētā spaisa tirgošanu, samazinājies gadījumu skaits, kad tiek konstatēta saindēšanās ar attiecīgajām vielām, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Viņa norādīja, ka aprīļa pirmajās astoņās dienās Latvijā kopumā konstatēti 67 saindēšanās gadījumi ar «spaisu», bet kopš minētās likumdošanas normas ieviešanas, pēdējo astoņu dienu laikā šādi gadījumi bijuši 30.

Pārsvarā gadījumu «spaisa» lietošana konstatēta Rīgā, un īpaši populāri šīs psihotropās vielas ir cilvēkiem vecuma grupā no 18 līdz 24 gadiem. Tajā pašā laikā nereti konstatēti gadījumi, kad ar «spaisu» saindējušies ir 13 līdz 16 gadus veci pusaudži.

Vītola atzina, ka slimnīcās nonākušie cilvēki ne tikai nestāsta, kur iegādājušies aizliegtās vielas, bet nereti pat noliedz to lietošanu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu