Straujuma Junkeram apstiprina - virzīs Dombrovski EK komisāra amatam (22)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja/Toms Norde

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šodien Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amata kandidātam Žanam Klodam Junkeram apstiprinājusi, ka virzīs bijušo premjerministru Valdi Dombrovski (V) EK komisāra amatam.

Straujuma žurnālistiem pēc tikšanās ar Junkeru un Dombrovski pavēstīja, ka šodien informējusi Junkeru par saviem plāniem.

Tikšanās laikā arī pārrunāts iespējamais amatu sadalījums, ja Junkers tiks apstiprināts par EK prezidentu. Pagaidām gan esot vēl pāragri kaut ko teikt, atzina Straujuma.

«Mūsu interese ir, lai Dombrovskis kā Latvijas kandidāts ieņemtu nopietnu finanšu vai ekonomiskā bloka amatu,» sacīja Straujuma.

Junkers atzina, ka pēc pavadītām 24 stundām Latvijā viņam ir skumji pamest šo valsti. Viņš uzteica Dombrovska darbību, lai atjaunotu ekonomisko stabilitāti.

Kā ziņots, Junkers vakar ieradās Rīgā divu dienu vizītē. Viesojoties Rīgā, Junkeram bija plānotas tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V), kā arī ar bijušo valdības vadītāju Dombrovski, kurš no ETP pretendēja uz EK prezidenta amatu, taču vēlāk atsauca savu kandidatūru, lai atbalstītu Junkeru.

Junkers tiek uzskatīts par galveno kandidātu EK prezidenta vēlēšanās, kuru par savu pretendentu partijas kongresā Dublinā izraudzījusies ETP, taču viņu sagaida sīva sāncensība ar sociāldemokrātu kandidātu un pašreizējo EP prezidentu Martinu Šulcu.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu