NEPLP atkal atliek lēmumu par finansējuma piešķiršanu «OTV» (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), lemjot par finansējuma piešķiršanu televīzijām par sabiedriskā pasūtījuma daļas izpildi šā gada martā, nolēmusi piešķirt naudu SIA «Vidzemes televīzijas» programmai «Re:TV» un AS «TV Latvija» programmai «Rīga TV24», savukārt par SIA «Ogres televīzija» programmas «OTV» sabiedriskā pasūtījuma daļas izpildi tiks lemts atsevišķi, jo no uzņēmuma tiek sagaidīta papildu informācija.

Kā informēja NEPLP, tā ir iepazinusies ar revīzijas komisijas ziņojumu par komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem nodotā sabiedriskā pasūtījuma daļas izpildi martā un nolēmusi, ka televīzijai «Re:TV» tiks kompensēti 32 373 eiro, savukārt «Rīga TV24» saņems 30 167 eiro.

Par «OTV» pagaidām neesot zināms, jo tiek gaidīti papildu dokumenti.

Kā norāda NEPLP, pirms naudas atmaksas par sabiedriskā pasūtījuma daļas izpildi tiek vērtēta katra medija veidoto raidījumu un sižetu atbilstību NEPLP pērn izsludinātā konkursa nolikumam, sižetu un raidījumu atbilstība sabiedriskā pasūtījuma gada plānam un raidījumu koncepcijām, kā arī iesniegto finanšu dokumentu atbilstība sabiedriskā pasūtījuma finanšu izlietojuma plānam.

Kā ziņots, NEPLP martā pēc papildu dokumentu izvērtēšanas tomēr piešķīra 25 143 eiro finansējumu televīzijai «OTV» par sabiedriskā pasūtījuma izpildi februārī.

Savukārt iepriekš, lemjot par janvāri, nauda netika piešķirta, arī par februāri NEPLP televīzijai «OTV» pieprasīja papildus informāciju.

NEPLP vadītājs Ainārs Dimants iepriekš biznesa portālam «Nozare.lv» izteicās, ka «OTV» neatbilst nepieciešamajiem kritērijiem, par ko pēcāk - 10.aprīlī - «OTV» Dimantu iesūdzēja tiesā «par goda un cieņas aizskaršanu».

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu