DP vērtē nepieciešamību atņemt uzturēšanās atļauju Zadornovam (123)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Drošības policija (DP) sākusi vērtēt iesniegumu, kurā pausts aicinājums vērtēt nepieciešamību atņemt uzturēšanās atļauju Latvijā satīriķim Mihailam Zadornovam par viņa izteikumiem publiskajā telpā.

DP ir saņēmusi no iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) sūtīto Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas vēstuli, kurā

pausts aicinājums vērtēt nepieciešamību atņemt uzturēšanās atļauju Zadornovam,

apliecināja DP.

Imigrācijas likumā definēti nosacījumi termiņuzturēšanās atļaujas anulēšanai neatkarīgi no saņemšanas iemesla. Atļauju var anulēt, ja pastāv viens no 26 nosacījumiem, piemēram, kompetentas valsts iestādes sniegušas informāciju, kas ir par pamatu tam, lai aizliegtu ārzemniekam uzturēties Latvijas vai citas Šengenas līguma dalībvalsts teritorijā.

Tāpat atļauju anulē, ja ārzemnieks rada draudus valsts drošībai vai sabiedriskajai kārtībai un drošībai.

Ja ārzemniekam anulē termiņuzturēšanās atļauju, to anulē arī viņa laulātajam, nepilngadīgajiem bērniem un aizbildnībā vai aizgādnībā esošajām personām, kuru uzturēšanās Latvijā saistīta ar minētā ārzemnieka uzturēšanos Latvijā.

Par atļaujas anulēšanu lemj Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP), un pārvaldes lēmumu var pārsūdzēt tiesā.

Atļaujas atņemšanu neapstrīdēšot

Vēstuli Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijai nosūtījis kāds Gvido Girss ar lūgumu pēc būtības izvērtēt satīriķa publiskos izteikumus, vai tie nav vērtējami kā naidu kurinoši.

Pats Zadornovs intervijā laikrakstam «Vesti Segodņa» atzinis, ka gadījumā, ja uzturēšanās atļauja tikšot atņemta, viņš to neapstrīdēšot, līdzīgi kā nav apstrīdējis kopš 2000.gada spēkā esošo liegumu ieceļot ASV.

Komentāri (123)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu