Vēl astoņiem cilvēkiem būs kompensācija par traumām Zolitūdē (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Patlaban Iekšlietu ministrija (IeM) ir izvērtējusi informāciju par 20 personām, kas vērsušās Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA) ar iesniegumu par iekļaušanu Zolitūdes traģēdijā cietušo sarakstā. No tām astoņas personas atbilst nosacījumiem un varēs saņemt kompensāciju, pastāstīja IeM.

Pārējām 12 personām pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD), Nacionālā veselības dienesta (NVD) un Valsts policijas (VP) sniegtās informācijas kompensācijas netiks izmaksātas, jo personas neatbilst valdības rīkojumā noteiktajiem nosacījumiem, lai kompensāciju varētu saņemt.

Savukārt par trīs personām pārbaude vēl nav pabeigta.

IeM informē, ka rīkojumā paredzēts, ka personām uz kompensāciju ir tiesības pieteikties līdz 1.jūnijam un visi iesniegumi tiks izvērtēti.

LETA jau ziņoja, ka VSAA saņēma 23 oficiālajā Zolitūdes traģēdijā cietušo sarakstā neesošu cilvēku lūgumus izmaksāt viņiem valsts garantēto kompensāciju 7115 eiro apmērā. Savukārt VSAA vērsās IeM ar lūgumu izvērtēt minēto 23 personu iesniegumus, jo valdība kompensāciju bija paredzējusi izmaksāt konkrētam cietušo skaitam.

Valdības pieņemtais rīkojums «Par vienreizēju kompensāciju piešķiršanu sakarā ar traģēdiju Rīgā, Priedaines ielā 20» paredz izmaksāt valsts kompensāciju 7115 eiro apmērā kopumā 30 Zolitūdes traģēdijā cietušajiem.

Jau ziņots, ka IeM saņēma informāciju no VSAA ar lūgumu pārbaudīt, vai norādītās 23 personas ir iekļaujamas Zolitūdes traģēdijas cietušo sarakstā. Lai izpildītu VSAA lūgumu, IeM pieprasīja informāciju no NMPD, NVD un VP, lai noskaidrotu, vai personas ar NMPD no traģēdijas vietas Priedaines ielā 20, Rīgā, nogādātas slimnīcu uzņemšanas nodaļās neatliekamās palīdzības saņemšanai vai hospitalizētas sakarā ar traģēdijas vietā gūtām traumām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu