Trīs mēnešos Latvijā adoptēti 58 bērni (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šā gada pirmajos trīs mēnešos Latvijā adoptēti 58 bērni, liecina Labklājības ministrijas (LM) apkopotie dati.

Latvijas iedzīvotāji adoptējuši 32 bērnus, kas ir par astoņiem bērniem vairāk nekā pērn analoģiskā laika periodā. Savukārt ārvalstu iedzīvotāji adoptējuši 26 Latvijas bērnus - par vienu bērnu vairāk nekā 2013.gadā šajā laikā.

Tikmēr adoptētāji jāmeklē vēl 1400 bērniem, no kuriem lielākā daļa jeb 927 ir vecumā no desmit līdz 18 gadiem. Reģistrā ir ziņas par 12 bērniem, kuri vēl nav sasnieguši gada vecumu.

Pašlaik adopcijai pieteikušies 112 adoptētāji no Latvijas un 39 ārvalstu adoptētāji. No visiem adoptējamiem bērniem 686 bērnus var adoptēt uz ārvalstīm, bet 391 bērns to nevēlas, vai arī viņu brāļi vai māsas nepiekrīt viņu šķiršanai adopcijas gadījumā.

Jau vēstīts, ka pērn kopumā adoptēti 243 Latvijas bērni, no tiem 112 adoptējuši Latvijas iedzīvotāji, bet 131 bērns adoptēts uz ārvalstīm. 2012.gadā tika adoptēti 252 Latvijas bērni.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu