Fotoradaru iepirkumam tuvākajā laikā plānots izsludināt konkursu (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CSDD / CSDD

Fotoradaru iepirkumam tuvākajā laikā plānots izsludināt konkursu, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» teica satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Viņš informēja, ka ir veikti pēdējie priekšdarbi, lai sagatavotu un izsludinātu konkursu, kā arī valdībā apstiprināti noteikumi par fotoradaru izvietošanas principiem.

«Konkursā būs prasība ne tikai iepirkt dzelžus, bet tos arī uzstādīt.. Tuvākajā laikā būs iepirkums un līdz šī gada beigām noteikti stacionārie fotoradari uz ceļiem parādīsies,» sacīja ministrs.

Iepriekš par fotoradaru ieviešanu Latvijā bija atbildīgs uzņēmums «V-Traffic», bet, ņemot vērā, ka tas nespēja laikus uzstādīt nepieciešamos fotoradarus, līgums par to ieviešanu tika lauzts.

Pēc radaru izslēgšanas policija uz ceļiem strādā pastiprinātā režīmā – ātruma pārkāpējus kontrolē gan ceļu policijas ekipāžas, gan ar rokas radariem, gan arī līdzšinējiem četriem policijas pārvietojamajiem radariem.

Sodus par ātruma pārsniegšanu plāno dubultot

Latvijā autovadītājiem sodus par braukšanu virs atļautā ātruma plāno dubultot, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» pastāstīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Viņš uzsvēra, ka situācija satiksmes drošības ziņā uz ceļiem pasliktinās, tādēļ sodu palielināšana par satiksmes noteikumu pārkāpumiem ir viens no pasākumiem. «Sodi ir tikai viens no pasākumiem, vēl ir gan izglītošana, apmācība, arī jauna satiksmes noteikumu redakcija izstrādāta,» klāstīja ministrs.

Pēc Matīsa teiktā, Latvijā

plānots palielināt vismazākos sodus un vislielākos sodus.

«Mazākais sods pašlaik ir septiņi eiro - tas varētu palielināties aptuveni divas reizes, bet par ātruma pārkāpumiem - par desmit kilometru (km) stundā pārsniegšanu sods netiks piemērots, būs brīdinājums, no 11-20 km šis sods sasniegtu ap 15 eiro, bet par lieliem pārkāpumiem - virs 50 km - sodu paredzēts būtiski palielināt, aptuveni divas reizes. Ja jau pārkāpj šo ātrumu vairāk kā 50 km, tad cilvēks to dara apzināti, tas nav netīšām,» teica Matīss.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu