Rīgā pieteikti divi pasākumi 9.maijā (210)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgā pieteikti divi pasākumi, kas plānoti 9.maijā, atzīmējot Otrā pasaules kara beigu svinību dienu PSRS, informēja Rīgas domes (RD) pārstāvis Uģis Vidauskis.

Vērienīgāko no abiem - «Fašisma sagrāves svinēšanas pasākumu» - organizē biedrība «9.maijs.lv», un tas notiks Uzvaras parkā.

Paredzēts, ka pasākums sāksies jau 8.maijā un turpināsies 9.maijā. Abas dienas tas ilgs no plkst.9 līdz 23. Organizatori norādījuši, ka pasākumā piedalīsies ap 10 000 cilvēku.

Abas dienas Uzvaras parkā notikšot dažādi koncerti, kā arī būšot ierīkotas tirdzniecības vietas. Pagaidām atļauja pasākuma rīkošanai vēl nav izdota. Tomēr iesniegtā informācija liecinot, ka organizatori būs izpildījuši visas Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likuma prasības. Tādējādi atļaujas izsniegšana esot tuvāko dienu vai nedēļu jautājums, apstiprināja Vidauskis.

Otru pasākumu RD ir pieteikusi biedrība «Rodina». Tā organizēšot Latvijas krievu gājienu «Par krievu skolām» 9.maijā. Pieteikumā norādīts, ka gājienā piedalīsies ap 100 cilvēku. Plānots, ka tas sāksies pie Strēlnieku pieminekļa, bet noslēgsies - Uzvaras parkā.

RD rīcībā nav informācijas, kas mudinātu aizliegt šo gājienu, informēja Vidauskis.

Komentāri (210)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu