Visi pasažieri, kuri lidoja kopā ar infekcijas slimnieku, nav apzināti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) vēl nav apzinājis visus pasažierus, kuriem, iespējams, lidojuma laikā no Rīgas uz Stokholmu bijusi saskarsme ar masalu slimnieku, noskaidroja ziņu aģentūra BNS.

«Daļa lidojuma pasažieru ir apzināta, citiem kontakti vēl tiek meklēti,» sacīja centra pārstāve Laura Ševčenko.

Jau ziņots, ka SPKC sācis epidemioloģisko izmeklēšanu saistībā ar masalu slimnieku, kurš 9.aprīlī lidoja no Rīgas uz Stokholmu ar reisu SK962 (BT105) plkst.14.25 un 11.aprīlī lidoja no Stokholmas uz Rīgu ar reisu SK9630 (BT110) plkst.19.55.

Masalas ir lipīga infekcijas slimība, kas ar gaisa pilieniem, slimniekam runājot, klepojot, šķaudot, izplatās no personas uz personu.

SPKC aicina pasažierus, kuriem 18 dienu laikā no lidojuma ar konkrēto reisu parādās ķermeņa temperatūras paaugstināšanās, iesnas, klepus un citas masalu pazīmes, sazināties ar savu ģimenes ārstu. Tāpat SKC aicina informēt ģimenes ārstu par iespējamu kontaktu ar masalu slimnieku, lai savlaicīgi noteiktu pareizu diagnozi.

Latvijā pašlaik ir laboratoriski apstiprināti 12 saslimšanas gadījumi ar masalām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu