Nedēļas nogalē notiks Latvijas 38.skolēnu zinātniskā konference (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien ap plkst.18 veikalā «Maxima XX» Rīgā, Kurzemes prospektā 141, atskanējusi signalizācija, pēc kā no veikala evakuēti cilvēki.

No 25. līdz 27.aprīlim Latvijas Universitātē (LU), Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA), Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) un Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) notiks Latvijas 38.skolēnu zinātniskā konference, aģentūrai BNS pavēstīja Valsts izglītības satura centra (VISC) sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Ļaha.

38.skolēnu zinātniskajai konferencei tika pieteikti 407 darbi, kurus izstrādājuši 478 skolēni.

Konferenci atklās 26.aprīlī LU Lielajā aulā. Atklāšanā aicināti piedalīties izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete, jaunais zinātnieks Vjačeslavs Kaščejevs, LU zinātņu prorektors Indriķis Muižnieks, skolēni – zinātniski pētniecisko darbu autori un skolotāji.

Pēc svinīgās atklāšanas notiks skolēnu darbu prezentācijas 24 sekcijās – astronomijas, bioloģijas, cittautu valodniecības un ārzemju literatūras zinātnes un vēstures, ekonomikas, filozofijas, fizikas, informātikas, kulturoloģijas, latviešu literatūras zinātnes un vēstures, krievu valodas un literatūras, latviešu valodniecības, matemātikas, mākslas zinātnes, pedagoģijas, politoloģijas, psiholoģijas, socioloģijas, tieslietu, veselības zinātnes, vēstures un kultūrvēsturiskā mantojuma, zemes zinātnes un ekonomiskās ģeogrāfijas, vides zinātnes, ķīmijas, inženierzinātņu, kas darbosies LU, LKA, LMA un RTU fakultātēs.

Bioloģijas darbus prezentēs jau 25.aprīlī VISC, ķīmijas darbus – LU Ķīmijas fakultātē, fizikas darbus – LU Fizikas un matemātikas fakultātē, inženierzinātņu sekcijas darbus – RTU.

Konferences noslēguma plenārsēdē 27.aprīlī LU Bioloģijas fakultātē savu pētījumu prezentēs pa vienam pārstāvim no katras sekcijas, kā arī notiks konferences laureātu apbalvošana.

Skolēnu zinātniski pētnieciskā darbība Latvijā aktīvi notiek jau vairākus gadu desmitus. Pētnieciskos darbus izstrādā vecāko klašu skolēni.

Kopš 1999.gada Latvijas skolēni piedalās Eiropas Savienības Jauno zinātnieku konkursā, kas katru gadu notiek kādā Eiropas valstī.

Latvijas 38.skolēnu zinātniskās konferences laureāti tiks virzīti līdzdalībai 26.Eiropas Savienības Jauno zinātnieku konkursā, kas notiks Varšavā septembrī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu