NATO karavīru skaits Latvijā varētu tikt palielināts (50)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO karavīru skaits Latvijā varētu tikt palielināts, intervijā Latvijas Radio ceturtdien, kad Ādažu bāzē ierodas 150 ASV karavīri, sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

«Turpinās sarunas par to, kas varētu vēl papildināt vai palielināt skaitu šeit Latvijā. Termiņš nav nodefinēts [cik ilgi karavīri Latvijā uzturēsies], tas notiks vairākus mēnešus, un tās mācības šeit būs ilgstošas,» sacīja Vējonis.

Ministrs teica, ka pagaidām nav konkrētu plānu speciālas bāzes izveidošanai NATO kuģiem, bet tie regulāri ieies Baltijas valstu un Polijas ostās. Kuģi atradīsies patruļā Baltijas jūrā ilgstošā laika periodā, norādīja ministrs.

«Šis ir pirmais solis no NATO plānotā plašāku pasākumu kopuma,

tas ir viens no tādiem īstermiņa risinājumiem, ko NATO sniedz kā atbalstu mūsu valstij un kopumā reģionam. Šāda rīcība ir apliecinājums ciešākai sadarbībai NATO dalībvalstu starpā, NATO gatavībai reaģēt, sniedzot drošības garantijas savām dalībvalstīm. Bet, kā jau es teicu, mums turpinās sarunas un sabiedroto bruņoto spēku klātbūtne Baltijas reģionā ilgtermiņā kļūs intensīvāka un arī daudz apjomīgāka. Situācija Ukrainā, ja eskalēsies, tad neapšaubāmi pārstāvniecība šajā reģionā būs daudz lielāka,» uzsvēra aizsardzības ministrs.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu