Beidzas Satversmes tiesas priekšsēdētājas pilnvaras (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ceturtdien beidzas Satversmes tiesas priekšsēdētājas Aijas Brantas pilnvaras, pavēstīja Satversmes tiesas pārstāve Līna Kovalevska.

Viņa amatā stājās 2004. gada 25. martā. Saskaņā ar Satversmes tiesas likumu, Satversmes tiesas tiesneša pilnvaru laiks ir desmit gadi. Pēc pilnvaru termiņa beigām tiesnesis turpina veikt Satversmes tiesas tiesneša pienākumus līdz sprieduma pasludināšanai Satversmes tiesas lietās, kuru izskatīšana uzsākta ar viņa piedalīšanos.

Satversmes tiesā šobrīd tiek izskatīta viena lieta, kurā ceturtdien tiks pieņemts nolēmums. Pēc pilnvaru beigām Branta atgriezīsies Augstākajā tiesā.

Savukārt piektdien Satversmes tiesas tiesneša amatā stāsies Aldis Laviņš. Tā kā Laviņš līdz apstiprināšanai Satversmes tiesas tiesneša amatā ir bijis Augstākās tiesas tiesnesis, viņam nav atkārtoti jādod tiesneša zvērests.

Satversmes tiesā ir septiņi tiesneši, un atbilstoši Satversmes tiesas likumam tiesnešus amatā apstiprina Saeima. Trīs Satversmes tiesas tiesnešus apstiprina pēc ne mazāk kā desmit Saeimas deputātu priekšlikuma, divus – pēc Ministru kabineta priekšlikuma, vēl divus – pēc Augstākās tiesas plēnuma priekšlikuma.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu