Drošības policija izsauc Gapoņenko uz paskaidrojumu sniegšanu (268)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Drošības policija (DP) saņēmusi iesniegumus no vairākām personām saistībā ar nereģistrētās organizācijas «Nepilsoņu kongress» aktīvista un krievu valodas referenduma rīkotāja Aleksandra Gapoņenko pēdējā laika publiskajiem izteikumiem.

DP ir saņēmusi iesniegumus no vairākiem Latvijas pilsoņiem, kuri pauž līdzīgas bažas kā aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS). Pamatojoties uz iepriekš minētajiem iesniegumiem un ņemot vērā Gapoņenko daudznozīmīgi vērtējamos komentārus saistībā ar plānoto publisko pasākumu, DP ir izsaukusi viņu uz paskaidrojumu sniegšanu, informēja DP.

Gapoņenko nesen Norvēģijas TV sižetā norādīja: «Pašreizējā valdība ir noskaņota apspiest protestus ar armijas spēku.

Viņi to tā arī ir pateikuši. Un viņi iedomājas, ka Krievija noskatīsies, kā tiek apšautas sievietes un bērni, kuri cīnās par savām tiesībām mācīties dzimtajā valodā!»

Uz šiem izteikumiem asi reaģējis aizsardzības ministrs, kurš lūdzis tiesībsargājošās iestādes izvērtēt Gapoņenko izteikumus.

Uzskata, ka Vējonim ir jādemisionē

Gapoņenko pauda uzskatu, ka Vējonim ir jādemisionē, jo, pēc viņa domām, ministrs nespēj kontrolēt savā pārraudzībā esošās iestādes un cilvēku darbu vai arī sekmē tur notiekošos nepieļaujamos procesus.

Gapoņenko skaidroja, ka viņš Norvēģijas televīzijā atstāstījis Jāņa Vanaga teikto, ka Latvijas armija ir gatava reaģēt uz protestiem. Viņš norāda, ka tādā veidā tika iebiedēti krievvalodīgie, kas šobrīd iestājas par savām tiesībām. «Šādā saspringtā situācijā, kas valda pasaulē, šādi paziņojumi nav pieņemami,» pārliecināts Gapoņenko.

«Nepilsoņu kongress» 25.aprīlī arī plāno rīkot koncertu ar nosaukumu «Mēs esam par pārmaiņām», kas būšot veltīts arī nepilsoņu jautājumam un izglītībai krievu valodā, savukārt Gapoņenko šo pasākumu sociālajos tīklos jau pozicionējis kā «vietējo Maidanu».

Komentāri (268)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu