«Gaismas pili» ekspluatācijā sola nodot maijā (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jauno Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēku ekspluatācijā sola nodot maijā, šodien preses konferencē pavēstīja kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

Ministre norādīja, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir apliecinājis, ka konstatētās nepilnības ir novērstas.

VUGD tehniskā komisija saskaņojusi LNB būvē lietotos risinājums un nākamajā nedēļa plānota ēkas gala pārbaude.

Lai pabeigtu nodošanas ekspluatācijā gaitu, vēl jāsaņem VUGD gala slēdziens un Rīgas pilsētas būvvaldes atzinums par ēkas gatavību ekspluatācijai.

«Gaismas pils» ir viens no apjomīgākajiem un tehnoloģiski sarežģītākajiem projektiem Latvijas vēsturē. 2008.gada aprīlī valsts aģentūra «Jaunie trīs brāļi» līgumu par LNB jaunās ēkas būvniecību noslēdza par 135,3 miljoniem latu (192,5 miljoniem eiro), ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, - par šādu summu darbus apņēmās veikt «Nacionālo būvkompāniju apvienība», kuras piedāvājums, lai gan nebija lētākais, tika atzīts par saimnieciski izdevīgāko.

Līdz šim projekts valstij izmaksājis jau 135,7 miljonus latu (193,1 miljonu eiro), šogad tam atvēlēti vēl vairāki miljoni. Tas nozīmē, ka «Gaismas pils» kopējās izmaksas pārsniegs 180 miljonus latu (256,1 miljonu eiro).

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu