Ādažu bāzē notiks svinīgā ASV karavīru sagaidīšana (126)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīt, 25.aprīlī, plkst 9.00 Ādažu bāzē notiks svinīgā ceremonija, veltīta ASV 173. Kājnieku brigādes karavīru sagaidīšanai. Bet šodien lidostā, sagaidot ASV karavīrus, īsu uzrunu teica ASV ģenerālmajors Ričards Longo un brigādes ģenerālis Juris Zeibārts.

Ceremonijā piedalīsies aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, kā arī ASV armijas Eiropā komandiera vietnieks ģenerālmajors Ričards Longo.

Pasākumu apmeklēs arī Lietuvas Bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Arvidas Pocius un Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris ģenerālmajors Riho Terras, jo šodien Latvijā sākas Baltijas valstu bruņoto spēku komandieru kārtējā sanāksme.

Kā ziņots, šodien Latvijā ierodas ASV gaisa desanta rota no ASV armijas Eiropā 173.Kājnieku brigādes vienības, lai piedalītos rotējošā mācību procesā un uzturēsies Latvijā vismaz līdz šā gada beigām.

Komentāri (126)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu