Bezmaksas virszemes apraide RE:TV palielinājusi skatītāju loku (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

SIA «Vidzemes televīzijas» veidotā kanāla «RE:TV» nonākšana bezmaksas virszemes apraidē ir ieguvums, jo tā palielinājusi skatītāju loku, pastāstīja SIA «Vidzemes televīzijas» valdes priekšsēdētājs Ingemārs Vekteris.

«[Nonākšana bezmaksas apraidē] bija kā papildu bonuss iespējām uzrunāt auditoriju. Protams, ir arī papildu pienākumi. Ir jāpapildina programma, jāpilnveido saturs un arī iespēju robežās jāinvestē līdzekļi tehniskajā attīstībā. Šie četri mēneši mums viennozīmīgi ir palīdzējuši attīstīties, jo ir daudz jaunu skatītāju, kas līdz šim mūs neredzēja,» stāsta Vekteris.

«RE:TV» direktore Aiva Logina norāda: «Redzējām auditorijas apjomu iepriekš, kad bijām tikai «Lattelecom» tīklā, un redzam tagad - kad esam lielākajā daļā platformu. Auditorija, protams, ir pieaugusi, jo ieiešana bezmaksas virszemes apraidē nozīmē arī ieiešanu visos kabeļtīklos.»

Lai nonāktu virszemes bezmaksas apraidē, televīzija investējusi vairākus desmitus tūkstošu eiro, lai uzlabotu signāla kvalitāti ēterā - attēlu, skaņu, studijas ēteru. Tomēr lielākās investīcijas aptuveni 57 000-85 000 eiro (40 000-60 000 latu) apmērā jau ieguldītas aptuveni pirms divarpus gadiem, kas bijis nepieciešams, lai «RE:TV» varētu skatīties «Lattelecom» platformās.

Patlaban «RE:TV» aktīvi strādā gan pie satura pilnveidošanas, gan reklāmu piesaistīšanas.

Kā pastāstīja Logina, kanālā ir ienākuši un arī vēl nāks vairāki jaunu raidījumu cikli, tāpat tiks veidotas tiešraides un ieraksti, papildinot programmu, piemēram, ar latviešu mūzikas koncertiem.

Savukārt peļņas palielināšanai ir paredzēts piepildīt visus likumā atļautos reklāmas logus. «Tagad bezmaksas apraide mūs nostāda vienlīdzīgā pozīcijā ar bijušajiem lielajiem nacionālajiem kanāliem. Līdz ar to mūsu pozīcijas ir jāstiprina, piemēram, strādājot ar lielajām reklāmas aģentūrām. Šis ir periods, kad aģentūras mūs iepazīst un mēģina saprast, kāda ir mūsu auditorija. Reklāmas aģentūru pamatlieta, ar ko tās strādā, ir pētījumu kompānijas TNS dati, kuri mums bija tikai daļēji, bet tuvākajā laikā jau būs pilnīgi. Tajā brīdī jau varam runāt par lielāku finanšu pieplūdumu attiecībā uz reklāmu tirgošanu», norāda Vekteris.

Savukārt sabiedriskā pasūtījuma gaitā «RE:TV» veido trīs raidījumus nedēļā - «Latvijas stāsti» un «Latvijas stāsti. Iedvesmai!». Valsts finanšu atbalsts par šiem raidījumiem ļaujot finansiāli atļauties būt bezmaksas virszemes apraidē.

«RE:TV» apvieno 12 reģionālās televīzijas, to «online» režīmā iespējams skatīties arī ārvalstīs. Sadarbības attīstīšana ar ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem ir arī viens no «RE:TV» turpmākajiem pilnveidošanās plāniem, tāpat kā satura palielināšana krievu valodā.

«Lai gan mūsu lielākā auditorija ir latvieši, starp skatītākajiem raidījumiem ir raidījumi krievu valodā. Tas nozīmē, ka varam piedāvāt konkurētspējīgu saturu arī krievu valodā tai auditorijas daļai, kurai dzimtā ir krievu valoda. Mums šis uzdevums būtu arī jāpilnveido, lai cilvēki visā Latvijā un arī pierobežā tomēr vairāk pievērstos Latvijā ražotajam saturam. Tas būtu viens no pamatuzdevumiem nākamajā pusgadā vai gadā,» stāsta Vekteris.

SIA «Vidzemes televīzija» dibināta 2010.gadā, kanāls «RE:TV» ir skatāms kopš 2012.gada vasaras.

«Vidzemes televīzija» pērn strādājusi ar 1888 eiro peļņu, savukārt 2012.gadā ar 744 eiro zaudējumiem. Tās vienīgais valdes loceklis ir Vekteris.

Kopš 2014.gada 1.janvāra bezmaksas virszemes apraidē pieejami kopumā trīs jauni televīzijas kanāli. SIA «Vidzemes televīzijas» veidotā «RE:TV», «TV Latvija» programma «Rīga TV24» un SIA «Ogres televīzija» kanāls «OTV».

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu