«Delna» rosina veidot darba grupu «trauksmes cēlāju» aizsardzībai (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Sabiedrība par atklātību «Delna» grasās Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas vadītajai valdībai inicēt darba grupas izveidi, lai izveidotu likumprojektu par «trauksmes cēlāju» tiesisko aizsardzību, protesta akcijā pie Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas sacīja jurists Jānis Geks.

Kā ziņots, šodien pie Centra rajona tiesas norisinājās protesta akcija piknika formā, lai paustu atbalstu Latvijas Universitātes pētniekam Ilmāram Poikānam, kurš tiek tiesāts par nesankcionētu piekļuvi Valsts ieņēmuma dienesta informatīvās sistēmas privātajiem datiem un to publiskošanu.

Viena no protesta organizētājām Kristīna Blumberga norādīja, ka pikniks tiek rīkots kā analogs ierosinātajai krimināllietai, kas vērtējama kā farss. Viņa sacīja, ka tā dēvētajā Neo krimināllietā trūkst nozieguma sastāva, jo Poikāns nav rīkojies mantkārīgā vai kā citādi savtīgā nolūkā, bet gan sabiedrības interesēs.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu