Pētījums: Latvijā augstākā izglītība ir vairāk iedzīvotājiem nekā vidēji ES (44)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijā augstākā izglītība ir 27% iedzīvotāju, kas ir vairāk nekā vidēji Eiropas Savienībā, otrdien diskusijā «Kā vērtēt Latvijas dalības Eiropas Savienībā desmitgadi?» teica eksperte Aija Tūna.

Vidēji Eiropas Savienībā augstākā izglītība ir 25,3% iedzīvotāju.

Kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā iedzīvotāju īpatsvars ar augstāko izglītību ir palielinājies par 8%.

Vienlaikus speciālisti norāda, ka kopējais studentu skaits Latvijā samazinās. Tāpat samazinās skolu un skolēnu skaits, turklāt samazinājums identiski skāris gan skolas ar latviešu mācību valodu, gan mazākumtautību skolas.

Jauniešu skaits, kas priekšlaicīgi ir pārtraukuši mācības, ir samazinājies, un Latvijas rādītāji ir labāki kā Eiropas Savienībā.

Publikāciju par desmit gadiem Eiropas Savienībā gatavoja «Providus» pētnieki, kā arī Baltijas Starptautiskās Ekonomikas Politikas Studiju Centra, Latvijas Ārpolitikas institūta, Austrumeiropas politikas pētījumu centra, Zemnieku Saeimas, Zaļās Brīvības, Pacientu ombuda un individuāli eksperti.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu