Latvija prezidentūrai ES Padomē varētu tērēt ap 70 miljoniem (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvija prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē, kas notiks nākamā gada pirmajā pusē, kopumā varētu tērēt ap 70 miljoniem eiro, kas ir ievērojami mazāk nekā bija plānots, otrdien žurnālistiem pastāstīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija).

Sākotnēji tika lēsts, ka prezidentūrai vajadzēs 100 miljonus eiro, pēc tam summa saruka līdz 86 miljoniem, tomēr šobrīd kļuvis skaidrs, ka nepieciešamais finansējums varētu būt ap 70 miljoniem.

«Mēs turpināsim strādāt un darīt visu, lai vēl mazinātu izdevumus. (..) Bet jāsaka, ka šeit lielā mērā prezidentūras izdevumus nenosaka iedzīvotāju skaits un proporcija, bet gan konkrētie pasākumi,» viņš sacīja.

Jau ziņots, ka prezidentūras laikā notiks 160 līdz 200 pasākumu. Pasākumi ir četros līmeņos. Pirmā jeb augstākā līmeņa pasākumi būs ES-Austrumu partnerības samits, kas notiks maijā, kā arī desmit ES ministru neformālās sanāksmes un arī ES un Āzijas valstu izglītības un zinātnes ministru sanāksmes.

Savukārt otrā līmeņa kategorijas pasākumi būs 55 augstākās birokrātijas jeb valstu sekretāru sanāksmes, kurās tiks strādāts darba grupās, lai gatavotos ministru neformālajām sanāksmēm. Trešā līmeņa - 54 sanāksmes, kurās varētu nozaru ministriju ekspertu darba grupas. Ceturtajā līmenī iekļauti 37 pasākumi, tostarp semināri, konferences, Asamblejas semināri ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un dažādi cita līmeņa pasākumi.

Bez Latvijā plānotajiem pasākumiem liels skaits notiks arī Briselē - infrastruktūras un darba iespēju dēļ, norādīja Rinkēvičs.

Latvijas prezidentūra ES Padomē gaidāma nākamgad no 1.janvāra līdz 1.jūnijam.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu