Ričards Stengels izrāda interesi par «Young Media Sharks»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: riga.pilseta24.lv

Trešdien, 14.maijā, Rīgā viesojās bijušais žurnāla «Time» redaktors Ričards Stengels. Viņš Rīgā ieradies uz pavisam īsu brīdi, lai tiktos ar vairākiem vietējiem medijiem un skaidrotu ASV nostāju pasaules notikumos. Taču saspringtais grafiks Ričardu Stengelu neatturēja arī no tikšanās ar «Young Media Sharks» jauniešiem, jo viņaprāt šis ir lielisks un vērtīgs projekts. Stengels atzinīgi vērtēja jauniešu paveikto un uzsvēra, ka šodienas medijiem ir nepieciešami uzņēmīgi un spējīgi žurnālisti, kas ir gatavi veidot stāstus un pilnvērtīgi izmantot mūsdienu tehnoloģiju piedāvātās iespējas.

Stāstot par šodienas prasībām mediju vidē, Ričards Stengels jauniešiem atgādināja, ka šodienas sabiedrība vairs nevēlas, lai viņiem norāda, ko darīt. Veidojot stāstus, vienmēr jāņem vērā, ka lasītājs pats vēlas pieņemt lēmumus, bet medija uzdevums ir atainot stāstus, parādot tos no dažādiem skatu punktiem. Viņš arī uzsvēra, ka lielas priekšrocības šo stāstu atainošanā sniedz mūsdienu tehnoloģijas - video, skaņa un attēli, kas palīdz papildināt informāciju un ļauj stāstiem kļūt emocionālākiem, bagātākiem ar informāciju un vieglāk uztveramiem. Tādēļ, iepazīstoties ar jauniešu paveikto un projekta «Young Media Sharks» līdzšinējām aktivitātēm, Stengels augstu novērtēja jauniešu vēlmi apgūt jaunās tehnoloģijas un prasmi tās lietot, veidojot sižetus un rakstus.

Ričards Stengels gan joko, ka sevi pieskaita pie «Old Media Sharks» (vecajām mediju haizivīm), taču viņu priecē, ka ir šāda kustība «Young Media Sharks», kas sagatavo mediju videi jaunus speciālistus.

Tikšanās noslēgumā Stengelu patīkami pārsteidza sarūpētā dāvana - unikāls «Young Media Sharks» T-krekls ar Ričarda Stengela vārdu uz tā.

Ričards Stengels ir bijušais žurnāla «Time» redaktors, tas ir viens no vadošajiem ASV medijiem. Taču šobrīd Stengels strādā kā valsts sekretāra vietnieks un šī ir viņa pirmā oficiālā vizīte Eiropā. Arī šajā augstajā amatā viņš ir diezgan nesen – kopš februāra, atbildot par ASV tēla veidošanu pasaulē un par ASV pozīciju skaidrošanu.

Projekts «Young Media Sharks» sākās aizvadītajā vasarā, nometnē Kuldīgā, pulcējot kopā jauniešus no dažādām Latvijas vietām ar mērķi veicināt jauniešu spējas adaptēties darba tirgū, radot spēcīgu jauno žurnālistu tīklu, kur jaunieši spētu radīt kvalitatīvus un interesantus stāstus, piesaistot uzmanību ne tikai Rīgas notikumiem, bet arī reģionu interesantajai ikdienai un cilvēkiem. Pēc nometnes daudzi tās dalībnieki turpina iesākto un ir aktīvi iesaistījušies dažādu sižetu un rakstu veidošanā, pierādot sevi kā spēcīgus un spējīgus topošos žurnālistus.

Šobrīd sākusies pieteikšanās starptautiskajai jauno mediju talantu nometnei «Young Media Sharks 2014», kas augusta beigās atkal notiks Kuldīgas novada Pelčos. Nometnes laikā dažādu jomu ārvalstu un vietējie guru dalīsies pieredzē un palīdzēs saprast stāstu stāstīšanas mākslu - kā tu to vari izdarīt vislabāk ar sev pieejamajiem līdzekļiem un idejām. Katra diena būs piepildīta ar lekcijām un patstāvīgiem grupu uzdevumiem, kuru laikā varēs apgūt jaunas zināšanas un prasmes, kuras lieti noderēs turpmāk. Pieteikšanās līdz 15.jūlijam, aizpildot anketu.

Vairāk par pieteikšanos un nometnē plānotajām aktivitātēm vari uzzināt «Young Media Sharks» mājas lapā http://youngmediasharks.eu/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu