«Exit poll» aptauja: Eiropas Parlamenta vēlēšanās Latvijā visvairāk balsu iegūst «Vienotība» (313)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Latvijā visvairāk vēlētāju balsu ieguvusi partija «Vienotība». Latvijas televīzijas un «Latvijas faktu» veiktā balsotāju aptauja pie iecirkņiem liecina, ka otrajā vietā ierindojas «Saskaņa».

Aptauja liecina, ka par «Vienotību» balsojuši 31,2% vēlētāju, par «Saskaņu» - 13,1%, par «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) - 11,7%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) - 6,2%, par Latvijas Krievu savienību (LKS) - 5,5%.

Par «Alternative» balsojuši 3%, par «Latvijas attīstībai» - 2,4%, par Latvijas Reģionu apvienību - 1,8%, par Latvijas sociālistisko partiju - 1,4%, bet par pārējām partijām - mazāk nekā 1% aptaujāto balsotāju.

Šāda balsu sadalījuma gadījumā

«Vienotība» varētu iegūt četrus no astoņiem Latvijai atvēlētajiem EP deputātu mandātiem,

bet «Saskaņa», VL-TB/LNNK, ZZS un Tatjanas Ždanokas vadītā LKS iegūtu pa vienam mandātam.

Tomēr ir sīva cīņa par to, vai «Vienotība» iegūs četras vietas, vai tomēr «Saskaņa» iegūs divas vietas, bet «Vienotībai» paliks trīs mandāti.

Kopumā tikuši aptaujāti 14 710 vēlētāji, bet atteikušies atbildēt 21,9% aptaujāto balsotāju.

Rezultāti būs jāgaida ilgāk nekā parasti

Tā kā EP vēlēšanas notiek ne tikai Latvijā, bet arī citās ES valstīs (daļā arī svētdien), oficiālos vēlēšanu rezultātus publiskos tikai naktī uz pirmdienu, kad būs slēgti balsošanas iecirkņi visās ES valstīs.

Diezgan ticami rezultāti

«Exit poll» aptaujas izmanto visā pasaulē. Ar to palīdzību var iegūt diezgan precīzu prognozi par vēlēšanu rezultātiem. Aptaujas organizē pie iecirkņiem, aptaujājot cilvēkus, kas tikko ir nobalsojuši.

«Exit poll» aptauju rezultātus publisko pēc visu vēlēšanu iecirkņu slēgšanas.

Komentāri (313)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu